Binnenkijken bij de Zwolse Eline: ‘We zitten graag aan onze zelfgemaakte eettafel!’

Door Melanie Borgman 14 oktober 2019

Een okergele bank, tientallen lijstjes in de hoek van de woonkamer en een zelfgemaakte eettafel. Het is een kleine greep uit het Zwolse stulpje van de 34-jarige Eline. ”Ik steek graag tijd en energie in het creëeren van een thuis!”

Samen met haar vriend en zoontje woont Eline (34) in een knusse rijtjeswoning aan de rand van de Zwolse wijk Assendorp. “Het is een monumentaal huis en alles staat schots en scheef, maar dat maakt het ook wel charmant.” Sinds de intrek bij haar vriend is het interieur flink veranderd. “Hiervoor leek het huis écht op een donker mannenhol met een grote, leren bank, een donkerbruin kleed en zwarte gordijnen. Heel wat anders dus!”

Creatieve hersenspinsels

Als content marketeer laat de Zwolse haar creativiteit graag de vrije loop en deelt ze haar hersenspinsels op Instagram. ”Als klein meisje was ik altijd al in de weer met tijdschriften, teksten schrijven en het verven van mijn kamer. Ik kreeg veel vrijheid van mijn ouders om al die creativiteit kwijt te kunnen. Zelfs als de door mij gekozen verfkleuren totaal geen match bleken te zijn. Het was dan ook geen verrassing dat ik een grafische opleiding wilde volgen.”

Handig voor je kopje koffie | Foto: indebuurt Zwolle

Van een huis een thuis maken

Met haar creatieve achtergrond steekt Eline graag tijd en energie in het creëren van een thuis. ”Door de jaren heen ben ik vaak verhuisd, maar toverde iedere nieuwe woning om tot een plek waar ik mij echt thuis voelde. Het is zo belangrijk dat een huis ook een gezellige en veilige haven is.” De Zwolse ligt graag – net als hondje Noddy – languit op de bank, maar de grote eettafel is ook geliefd. We zitten graag aan tafel om te borrelen, te knutselen, en voor gezellige spelletjesavonden. Het leuke is dan ook dat mijn vriend de eettafel zelf heeft gemaakt.”

Persoonlijke stijl

Hoe Eline haar stijl zou moeten omschrijven, vind ze lastig te zeggen. ”Hmm, geen idee. Het heeft iets industrieels en eclectisch, maar het is ook erg persoonlijk. Eigenlijk zou ik het niet echt een stijl willen noemen, omdat dit interieur is ontstaan door alles wat ik leuk vind. Meubels en accessoires koop ik dan ook als ik er toevallig tegenaan loop.”

Tientallen, bijzondere lijstjes in de hoek van de woonkamer | Foto: indebuurt Zwolle

Een bijzondere eyecatcher in huis is de wand met tientallen schilderijtjes en fotolijsten. ”Dit fotohoekje was een spontaan idee en vind het nog altijd erg tof! Er hangen veel dierbare lijstjes aan de muur die ik met alle verhuizingen meenam. Door ieder lijstje vormt het een mooi geheel.”

Bijzondere band met de buurt

Of de Zwolse nóg een keer zal verhuizen, weet ze niet precies. ”Het is natuurlijk altijd mogelijk, maar we wonen hier zo fantastisch! Niet alleen het huis is fijn, maar ook de buurt is heel gezellig en sociaal. Er wonen gezinnen, maar ook mensen die hier al sinds de jaren ’60 wonen. We houden met z’n allen een oogje in het zeil, letten op elkaar en helpen een ander als dat nodig is. Waar zie je dat tegenwoordig nog? Ik zeg nooit nooit tegen verhuizen, maar alleen al om de bijzondere band met de wijk zou ik de buurt niet willen verlaten.”

Verder gluren in Eline’s woning:

Bloemetjes uit eigen tuin | Foto: indebuurt Zwolle
De okergele bank | Foto: indebuurt Zwolle
Speelkwartier met lieve hond Noddy | Foto: indebuurt Zwolle
Handig voor je kopje koffie | Foto: indebuurt Zwolle
Tientallen lijstjes in de hoek van de woonkamer | Foto: indebuurt Zwolle
Uiteraard mag een poster van Zwolle niet ontbreken | Foto: indebuurt Zwolle
Maar dit is eigenlijk Nobby's plekje | Foto: indebuurt Zwolle
Nobby houdt ook van de zachte bank | Foto: indebuurt Zwolle
Een kleurrijk doek uit Berlijn en de zelfgemaakte eettafel | Foto: indebuurt Zwolle
Jamie Oliver gespot! | Foto: indebuurt Zwolle
Eline draagt graag een plaatje op een druilerige zondag | Foto: indebuurt Zwolle
Toffe items in de kast | Foto: indebuurt Zwolle

Binnengluren?

Iedere week kijkt indebuurt binnen bij Zwollenaren die bijzonder wonen. Heb jij ook een toffe studentenkamer? Is jouw interieur een throwback naar de jaren stilletjes? Heb je meer kamerplanten dan het tuincentrum? Woon je samen met 25 katten? Bestaat je interieur uit LEGO? En mogen we eens bij jou kijken? Stuur ons een berichtje, dan komen wij gauw een mooie fotorepo maken.

Deze Zwollenaren gingen je voor:

Binnenkijken bij Nadia (25) in Assendorp: ‘De kroonluchter scoorde ik voor tien euro!’

Aan de rand van de Zwolse wijk Assendorp woont de 25-jarige Nadia in haar karakteristieke stulpje. R...
binnenkijker1

Binnenkijken bij Boukje: ‘Je komt weinig prullaria tegen, behalve mijn gouden aapje’

Botanisch, warm en rustig. Zo omschrijft de 29-jarige Boukje haar gezellige appartement in de Zwolse...

adv.