Zwolle

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Binnenkijken bij Daan (25) in Assendorp: ‘Roze met groen is écht een te gekke kleurencombi!’

Door Melanie Borgman 21 september 2020

Groene muren, roze meubels en lekker veel planten. Dat is de knusse woning van de 25-jarige Daan uit Zwolle. Een half jaar geleden verhuisde hij van zijn studentenkamer naar het gezellige Assendorp en toverde hij de oude tussenwoning om tot zijn eigen, kleurrijke domein. ”Ik houd liever van een gewaagd interieur, dan dat ik thuiskom in een saai huis.”

De oorspronkelijke Katwijkenaar woont sinds maart in zijn omgetoverde stulpje en is meer dan tevreden met de metamorfose van zijn woning. ”Toen ik hier kwam wonen waren de muren spierwit en lichtblauw. Niet echt mijn stijl, dus ik heb het compleet veranderd. Ik wilde kleur in huis! Uiteindelijk is iedere muur in de woning geschilderd.”

Gewaagde kleurencombi

De lievelingskleuren van de Zwollenaar zijn absoluut niet te ontgaan. ”Ik ben gek op de combinatie groen en roze, maar toen de verf eenmaal op de muur werd geschilderd moest ik wel even slikken. Uiteindelijk is het helemaal goed gekomen, hoor! Ik houd liever van een gewaagd interieur, dan dat ik thuiskom in een saai huis.”

Tekst gaat verder onder de afbeelding.

Foto: indebuurt Zwolle

Je kunt het bijna niet geloven, maar eigenlijk interesseerde Daan zich maar weinig in interieur. ”Het boeide me allemaal niet zo veel, totdat ik op een dag de winkel Home Stock binnenwandelde. Ik was direct verkocht, op alles! De roze bank komt daar vandaan, maar ook raakte ik enorm geïnspireerd door de kleuren en de verschillende behangetjes. En behang.. dat is hier zéker gekomen!”

Gezellig koffiehoekje

Als je in de knusse, Assendorpse woning rondkijkt spot je hier en daar gezellige zithoekjes. Het zogenoemde ‘koffiehoekje’ bij het roze vogelbehang is zijn favoriete plek in huis. “De boel is eigenlijk geïnspireerd op allerlei koffietentjes waar ik graag langskom. Je staat versteld hoe leuk sommige hotspots hun zaak hebben ingericht.” Alle ideeën shopt de Zwollenaar het liefst bij de Intratuin. ”Naast toffe planten kun je hier ook te gekke spullen scoren voor in huis. Zeker het kijken waard!”

Tekst gaat verder onder de afbeelding.

Foto: indebuurt Zwolle

Eyecatchers in huis

Naast het opvallende vogelbehang is de gitaar aan de roze muur één van de eyecatchers in huis. “Het liefst wil ik nog veel meer exemplaren ophangen, maar deze is absoluut de mooiste en krijgt daarom een mooi plekje in huis. Gitaar spelen is mijn passie! Ik zou nog steeds heel graag een keer in een bandje willen spelen.”

Tekst gaat verder onder de afbeelding.

Foto: indebuurt Zwolle

Eigen moestuintje

Daan is dolblij met zijn eigen stekkie, maar heeft nog wel iets op zijn verlanglijstje staan: een eigen moestuin. “Ik heb best wel groene vingers en vind het heerlijk om in de tuin te werken. Het allerliefst zou ik dan ook een eigen moestuin willen hebben. Stiekem vind ik dat hier nog veel te weinig planten in huis staan, maar een moestuin lijkt mij toch ook wel erg leuk! Oh, en misschien nog een nieuwe vloer, maar dat zijn allemaal wensen die nog uit kunnen komen.”

Verder gluren in de woning van Daan

Foto: indebuurt Zwolle
Foto: indebuurt Zwolle
Foto: indebuurt Zwolle
Foto: indebuurt Zwolle
Foto: indebuurt Zwolle
Foto: indebuurt Zwolle
Foto: indebuurt Zwolle
Foto: indebuurt Zwolle
Foto: indebuurt Zwolle
Foto: indebuurt Zwolle
Foto: indebuurt Zwolle
Foto: indebuurt Zwolle
Foto: indebuurt Zwolle

Binnengluren?

Iedere week kijkt indebuurt binnen bij Zwollenaren die bijzonder wonen. Heb jij ook een toffe studentenkamer? Is jouw interieur een throwback naar de jaren stilletjes? Heb je meer kamerplanten dan het tuincentrum? Woon je samen met 25 katten? Bestaat je interieur uit LEGO? En mogen we eens bij jou kijken? Stuur ons een berichtje, dan komen wij gauw een mooie fotorepo maken.

Lees ook:

Wát een huizen: binnenkijken bij 4 Zwolse influencers

We houden van gluren bij de buren, oftewel binnenkijken bij mede-Zwollenaren. Tijdens een zoektocht ...
villa berkum stepping stones

Bij Villa Berkum is vooral het familiegevoel belangrijk: ‘Dit is écht hun thuis’

Een fijne, waardige en liefdevolle plek om te wonen voor ouderen met geheugenproblemen: dat is Villa...
marloes en sarmad

Sarmad en Marloes moderniseerden hun huis in Assendorp: ‘Voor de komende 30 jaar zijn we klaar’

Een kleurrijk huis met moderne elementen. Sarmad en Marloes kochten vorig jaar een knusse jarenderti...
Typhoon header

14 x deze BN’ers gingen naar het Carolus Clusius College in Zwolle

In de Zwolse wijk Veerallee vind je het Carolus Clusius College (of voor intimi: het CCC). Heb jij i...

adv.