Zwolle

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Binnenkijken bij Corien in Ittersum: ‘De houten schuifdeur heb ik nagemaakt van Instagram!’

Door Melanie Borgman 24 februari 2020

Een uit de hand gelopen Marktplaatshobby. Zo noemt Corien (33) uit Zwolle haar passie voor interieur. Van de kikkergroene locker in de kinderkamer tot de bruine, fluwelen zitstoel bij het raam. Het grootste gedeelte in de woning is voor een prikkie op de kop getikt. ”Na een tijdje ben ik een meubelstuk zat en verkoop ik de boel weer op Marktplaats. Dat is het voordeel van tweedehands.”

De 33-jarige Corien is een échte Blauwvinger. Samen met manlief en haar twee zoontjes woont ze al ruim acht jaar in de Zwolse wijk Ittersum. Ze is verknocht aan de fijne woning, maar in die tussentijd heeft het interieur al veel verschillende stijlen gekend.

Van koloniaal tot brocante

De creatieve Zwolse zit absoluut niet stil. Ze verschuift, verft en behangt het sfeervolle interieur regelmatig van top tot teen en deelt deze veranderingen dan ook graag op Instagram. ”Het huis had eerst een koloniale stijl, maar al snel veranderde het in een brocante sfeer met veel kant en rieten stoelen. Hoe ik de huidige stijl zou omschrijven? Ik denk industrieel, maar vooral persoonlijk.”

Tekst gaat verder onder de afbeelding.

De sfeervolle woonkamer van Corien | Foto: indebuurt Zwolle

Naast dat Corien niet vies is van kleur en tof behang op de muur, wisselt de Zwolse regelmatig haar complete inboedel af. ”Het merendeel heb ik tweedehands gekocht via Marktplaats of de kringloop, maar na een tijdje ben ik een meubelstuk zat en verkoop ik de boel weer op Marktplaats. Dat is het voordeel als het allemaal niet veel heeft gekost.”

Zelfgemaakte schuifdeur en ecosysteem

Van de kikkergroene locker in de kinderkamer tot de bruine, fluwelen zitstoel bij het raam. Een groot gedeelte in de woning heeft Corien tweedehands gescoord. ”Ik kom wekelijks bij de kringloop en maak er een soort sport van om te speuren naar toffe kringloopvondsten die ik weer kan opknappen.”

Tekst gaat verder onder de afbeelding.

Op de kast het zelfgemaakte ecosysteem | Foto: indebuurt Zwolle

Niet alleen heeft de Zwolse oog voor tweedehands pareltjes. Ook is ze dolgraag zelf aan de slag. ”Als ik iets leuks tegenkom, vraag ik mijzelf af of ik het ook zélf kan maken. Op Instagram spotte ik bijvoorbeeld een grote, houten barndeur. Dat vond ik zó tof, dus probeerde ik het ding na te maken. De deur wordt nu gebruikt als schuifdeur op zolder.”

‘Vierhonderd euro? Dat ging mij veel te ver!’

Naast de robuuste deur slaagde Corien erin om nóg een tof item te creëren. ”Kort geleden kwam ik een gaaf ecosysteem tegen, maar die kostte ruim vierhonderd euro! Dat ging mij veel te ver, dus besloot ik om zelf zo’n ding te maken. De fles kocht ik voor vijf tientjes, de dop op de fles scoorde ik op Marktplaats en met bamboestokken zette ik de plantjes op de juiste plek. Gaaf, toch? Zelfgemaakt én het heeft flink wat centen bespaard!

Tekst gaat verder onder de afbeelding.

Corien’s slaapkamer | Foto: indebuurt Zwolle

Kleurrijk fotobehang

Corien is gek op haar stulpje en bruist van de ideeën, maar toch staat er niet veel op het wensenlijstje van de Zwolse. Het snuffelen naar tweedehands schatten is volgens Corien veel te leuk. ”Ik ben niet echt op zoek naar een specifiek item, maar het behang op de slaapkamer zou ik wel graag willen vervangen. Het is niet de eerste keer en zéker niet de laatste keer!”

Het blauwe, dromerige behang op de muur in Corien’s slaapkamer heeft ondertussen plaats gemaakt voor prachtig, kleurrijk fotobehang. Benieuwd? Snappen we! Hier spot je het uiteindelijke resultaat.

Verder gluren in Corien’s woning:

De sfeervolle woonkamer | Foto: indebuurt Zwolle
De fluwelen zitstoel van Marktplaats | Foto: indebuurt Zwolle
Nog een lekkere zitstoel! | Foto: indebuurt Zwolle
Het zit 'm in de details | Foto: indebuurt Zwolle
Op het kastje het zelfgemaakte ecosysteem van Corien | Foto: indebuurt Zwolle
Prachtige, matzwarte kast met kringloopvondsten als inhoud | Foto: indebuurt Zwolle
Lekker kleuren aan de grote eettafel | Foto: indebuurt Zwolle
Groene vriendjes in de gang | Foto: indebuurt Zwolle
Toffe slaapkamer | Foto: indebuurt Zwolle
Fijn, zo'n plaid | Foto: indebuurt Zwolle
Vintage bureautje | Foto: indebuurt Zwolle
Stoere jongenskamer met in de hoek de kikkergroene locker van Marktplaats | Foto: indebuurt Zwolle
Hoe gaaf is deze wekker?! | Foto: indebuurt Zwolle
De zolder met de zelfgemaakte barndeur (zie ook video) | Foto: indebuurt Zwolle
Stijlvol hoekje | Foto: indebuurt Zwolle

Binnengluren?

Iedere week kijkt indebuurt binnen bij Zwollenaren die bijzonder wonen. Heb jij ook een toffe studentenkamer? Is jouw interieur een throwback naar de jaren stilletjes? Heb je meer kamerplanten dan het tuincentrum? Woon je samen met 25 katten? Bestaat je interieur uit LEGO? En mogen we eens bij jou kijken? Stuur ons een berichtje, dan komen wij gauw een mooie fotorepo maken.

Meer Zwolse woningen bekijken op indebuurt:

Binnenkijken Bernard Zwolle

Bernard (28) woont in studentenkamer vol antiek: ‘Mensen denken dat ik mijn meubels van een overleden familielid heb geërfd’

Zilveren kandelaars, fluwelen kussentjes en een sierlijke secretaire. Dat is slechts een greep uit h...
serra binnenkijker

Zwolse Serra woont in kamer van 2 bij 8 meter: ‘Ik heb het heel slim ingericht’

Alles functioneel doch stijlvol inrichten, de Zwolse Cibap-studente Serra (20) draait haar hand er n...

adv.