Zwolle

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Binnenkijken bij Boukje: ‘Je komt weinig prullaria tegen, behalve mijn gouden aapje’

Door Danielle Verbeek 16 september 2019

Botanisch, warm en rustig. Zo omschrijft de 29-jarige Boukje haar gezellige appartement in de Zwolse wijk Stadshagen. “Ik kan heerlijk wegdromen bij het prachtige uitzicht.”

Vijf jaar geleden ruilde Boukje het noordelijke Franeker in voor Zwolle. “Op mijn achttiende kwam ik al regelmatig deze kant op, ik had toen een relatie met een jongen uit Dronten”, vertelt Boukje. “En ook al was het tweeënhalf uur reizen, ik vond het nooit erg. Dit stukje Nederland vind ik gewoon superfijn. Het voelde toen al als thuiskomen.”

Op haar vierentwintigste besloot de Friezin haar hart te volgen. Ze verhuisde naar Zwolle. ”Ik woonde eerst in het gezellige Assendorp in een studentenhuis. Maar ja, je wil natuurlijk niet voor altijd een badkamer en keuken delen. Dus twee jaar geleden zette ik de stap naar een ‘volwassen woning’: een knus appartement in de gezellige wijk Stadshagen.”

Woonkamer
Het knusse appartement van Boukje. Foto | indebuurt Zwolle

Gouden aapje

In no time had ze haar nieuwe stulpje gevonden. Spannend was het wel toen ze haar appartement voor het eerst ging bekijken. “Ik heb ja gezegd op de foto’s. Een bezichtiging vooraf heb ik dus helemaal niet gedaan. En eerlijk gezegd schrok ik wel een beetje toen ik voor het eerst binnenstapte. Het leek veel groter op de foto’s!”

Gelukkig is Boukje een creatieveling en wist ze haar stekkie ruimtelijk in te richten. ”Ik probeer veel met hoogtes te spelen. Zo heb ik een hoge stellingkast staan, maar ook kleine bijzettafeltjes. Het lijkt nu een stuk ruimer. Rustig en clean dus, daar hou ik van. Je komt dan ook weinig kleine prullaria tegen in mijn huis, behalve mijn gouden aapje dan. Deze eyecatcher past perfect bij de stijl van mijn appartement: botanisch met een gouden touch.”

Gouden aapje
Boukjes favoriete gouden aapje. Foto | indebuurt Zwolle

Boukje omschrijft niet voor niets haar huisje als ‘botanisch’. Hippe pannenkoekenplant, cactusjes en een bonsaiboompje. Ze staan er in alle soorten en maten in dit kleine maar fijne appartement. ”Ik ben gek op groen in huis, maar dat was je waarschijnlijk al opgevallen. Er staan op dit moment denk ik wel vijftien planten in mijn paleisje. Het geeft mijn woonkamer een exotisch tintje!” zegt ze lachend.

Persoonlijk en werelds

Het hippe appartement van Boukje is ingericht met items van Yusk, Leen Bakker, de kringloopwinkel en Marktplaats. ”Mijn woonkamer is een mix van nieuw en oud. De eettafel en stoelen heb ik bijvoorbeeld via Marktplaats voor een fijn prijsje op de kop getikt.” Naast tweedehandsspulletjes heeft ze ook ruimte vrijgelaten voor een persoonlijke touch in haar interieur.”Reizen vind ik een van de leukste dingen om te doen en dat zie je ook terug in mijn woonkamer. Op de stellagekast staan handgemaakte beeldjes uit Peru en een grote foto van toen ik in Zambia was. De natuurlijke en aardse tinten van de plaat komen ook terug in de rest van mijn inrichting. Heel persoonlijk en het past ook nog eens perfect bij elkaar!”

GFotot
Foto Zambia. Foto | indebuurt Zwolle

Het matchende interieur is niet het enige waar Boukje happy van wordt. Het mooie uitzicht is een heus cadeautje voor de Friezin. Het plekje naast het raam is dan ook niet voor niets haar favoriete chillspot. ”Je kan echt ver kijken. De Mastenbroekerbrug spot ik bijvoorbeeld vanaf hier. Onder het genot van een latte macchiato kan ik heerlijk wegdromen bij dit prachtige uitzicht.”

Binnengluren?

Iedere week kijkt indebuurt binnen bij Zwollenaren die bijzonder wonen. Heb jij ook een toffe studentenkamer? Is jouw interieur een throwback naar de jaren stilletjes? Heb je meer kamerplanten dan het tuincentrum? Woon je samen met 25 katten? Bestaat je interieur uit LEGO? En mogen we eens bij jou kijken? Stuur ons een berichtje, dan komen wij gauw een mooie fotorepo maken.

Het favoriete plekje van Boukje | Foto: indebuurt
Foto: indebuurt
Foto: indebuurt
Foto: indebuurt
veerallee

Deze 7 prachtige instapklare woningen in Zwolle staan nét te koop

Mooie huizen in Zwolle? Echt wel, kijk maar eens wat voor leuks er te koop staat in de stad op dit m...

Even gluren! Wij namen een kijkje in de kleurrijke kapsalon van Inge (32) in Assendorp

Het was haar grote droom: een kapsalon openen, geheel in eigen stijl! Een paar maanden geleden hakte...

adv.