Zwolle

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Binnenkijken bij Bed & Breakfast In de Gloria in hartje Zwolle: ‘Kom erbij en wees welkom’

Door Melanie Borgman 12 augustus 2019

Relaxen, genieten en zorgeloos ontspannen. Dat is Bed & Breakfast ‘In de Gloria’ in de Zwolse wijk Assendorp. De splinternieuwe accommodatie van eigenaren Albert en Annelies opende begin juni haar deuren aan de van Karnebeekstraat in hartje Zwolle. “Bij binnenkomst zijn gasten compleet verrast!”

De stap om een eigen Bed & Breakfast te starten was voor Albert en Annelies meer dan logisch. ”We hebben altijd ruimte gehad voor anderen die een onderkomen nodig hadden”, zegt Annelies. “Soms was het voor de lol, maar we hielpen er ook echt mensen mee.” Zo logeerde er een tijdje een Braziliaanse exchange-student, bood het Zwolse stel onderdak aan een zus en vingen ze iemand op die dakloos werd door een relatiebreuk. ”We hebben altijd gezegd: kom erbij en wees welkom!”

‘Onze kracht ligt bij de gastvrijheid!’

Nadat de kinderen het huis uit gingen en de laatste bewoners naar hun eigen woning vertrokken, werd het huis te groot voor Albert en Annelies. “In de loop der jaren bleek onze kracht te liggen bij de gastvrijheid en het bieden van ruimte. Het idee voor een Bed & Breakfast was geboren, want wat hadden we te verliezen?”

Foto: indebuurt Zwolle

Verrassend relaxed

Het knusse verblijf bevindt zich op de begane grond en bestaat uit een gezamenlijke ruimte met een gezellige zithoek en een keuken, twee sfeervolle studio’s en een schitterende stadstuin. “Bij binnenkomst zijn gasten compleet verrast, want men verwacht niet dat het hier – midden in de stad – zo heerlijk rustig is. Daarnaast vinden we het erg belangrijk dat onze gasten zorgeloos kunnen genieten en ontspannen.” Net een lange fietstocht gemaakt? Dan is er genoeg ruimte om veilig je fiets te stallen. Overnachten met een kindje? Albert en Annelies zetten er gerust een extra bedje bij. ”We proberen het verblijf zo prettig mogelijk te maken. Een beetje ‘In de gloria’, zeg maar.”

Foto: indebuurt Zwolle

De pastelkleurige studio’s hebben een oer-Hollands tintje en zijn met veel zorg ingericht. Als je goed kijkt, zie je zelfs dat er wat Zwolse details zijn toegepast. “We hebben alles zelf bedacht en aangekleed. Het plaatsen van de robuuste balken was bijvoorbeeld een idee van Albert en bij de kringloop kochten we oude riemen die we hebben gebruikt voor de plankjes aan de muur. Het geeft de kamers karakter!”

Eigen ervaring 

Naast gastvrijheid en ontspanning weten Albert en Annelies precies hoe ze de juiste service kunnen bieden aan hun gasten. “Uit eigen ervaring met accomodaties weten we heel goed wat we wel, maar ook wat we absoluut niet in ons Bed & Breakfast willen. Er zijn bijvoorbeeld gasten die tijdens het ontbijt een praatje willen maken, maar er zijn ook genoeg mensen die erg gesteld zijn op privacy en dat moet je aanvoelen en respecteren.”

Foto: indebuurt Zwolle

Toekomstplannen

Wat de toekomst gaat brengen weet het Zwolse stel nog niet precies. ”De gastvrijheid en de passie heeft er altijd al in gezeten, dus het is een droom die werkelijkheid is geworden. We zien wel hoe het loopt, maar we hebben in ieder geval nog veel ideeën! Het leek ons bijvoorbeeld erg leuk om de muur bij de zithoek een metamorfose te geven en de Peperbus erop te schilderen. Zo blijven we bezig en daar genieten we samen enorm van!”

Hoewatwaar: Bed & Breakfast In de Gloria bevindt zich aan de van Karnebeekstraat in hartje Zwolle. Zelf een keer overnachten in deze knusse accommodatie? Vanaf 85 euro per nacht kun je heerlijk ontspannen in één van de twee sfeervolle studio’s. Voor meer informatie ga je naar de website.

Annelies en Albert van Bed en Breakkfast In De Gloria | Foto: indebuurt Zwolle
Het knusse zithoekje in de gezamenlijke ruimte | Foto: indebuurt Zwolle
Foto: indebuurt Zwolle
Foto: indebuurt Zwolle
Foto: indebuurt Zwolle
Foto: indebuurt Zwolle
Foto: indebuurt Zwolle
Foto: indebuurt Zwolle
Foto: indebuurt Zwolle
Foto: indebuurt Zwolle
Foto: indebuurt Zwolle
Foto: indebuurt Zwolle
Foto: indebuurt Zwolle
Foto: indebuurt Zwolle
Foto: indebuurt Zwolle
Foto: indebuurt Zwolle
Foto: indebuurt Zwolle
Foto: indebuurt Zwolle
Foto: indebuurt Zwolle
Foto: indebuurt Zwolle
Foto: indebuurt Zwolle
Foto: indebuurt Zwolle

Binnengluren?

Iedere week kijkt indebuurt binnen bij Zwollenaren die bijzonder wonen. Heb jij ook een toffe studentenkamer? Is jouw interieur een throwback naar de jaren stilletjes? Heb je meer kamerplanten dan het tuincentrum? Woon je samen met 25 katten? Bestaat je interieur uit LEGO? En mogen we eens bij jou kijken? Stuur ons een berichtje, dan komen wij gauw een mooie fotorepo maken.

Verder gluren op indebuurt:

Binnenkijken bij: deze Zwollenaren wonen echt op een fantástische locatie

De afgelopen jaren keken we (bijna) iedere week binnen bij een Zwollenaar. We hebben in al die tijd ...

[VIDEO] Binnenkijken in hotel de Pelsertoren in Zwolle: ‘Overnachten is hier écht een beleving!’

Als een middeleeuwse ridder of schone jonkvrouw overnachten in een eeuwenoud, romantisch torenkamert...

adv.