Evelyn woont midden in hartje Zwolle: ‘Ik ben verliefd op deze plek’

Door Hilke Vos 22 oktober 2018

Van een gezinswoning naar een prachtig stulpje in het centrum van Zwolle. Na een rouwperiode ruilde Evelyn Assen in voor Zwolle, een stad die ze eigenlijk niet goed kende. Inmiddels wordt ze steeds meer wegwijs en geniet Evelyn volop van de plek én haar nieuwe huis. “Vanaf mijn slaapkamerraam kijk ik uit op het verlichte Beugeltje; geeft zo’n Frans gevoel!”

Al bijna een jaar woont Evelyn in haar bel-etagewoning, in een stad die best nieuw is voor de van oorsprong Groningse. “Ik kom uit Groningen en heb heel lang in Assen gewoond met mijn gezin, maar wilde iets anders nadat mijn man drie jaar geleden overleed. Mijn twee kinderen waren al uit huis, dus daar zat ik alleen in een gezinswoning. Het was tijd voor een nieuwe stap in mijn leven, om zo een rouwperiode af te sluiten.”

img_7413
Foto | indebuurt Zwolle

Gelukkig plekje

Omdat ze een werkplek heeft in (o.a.) Zwolle had én de ligging van de stad ideaal vindt, besloot ze haar biezen te pakken en hier een woning te vinden. “Ik zocht naar nieuwbouw, maar vond niets wat bij mij paste. Op een gegeven moment stond ik met een broodje bij de brug aan de Assiesstraat en ik werd prompt verliefd op deze plek. Ik kon wel juichen van blijdschap toen ik ontdekte dat er een huis te koop stond, vlakbij ‘mijn gelukkige plekje’. En nu woon ik er!”

Rood en paars

De koop was redelijk snel rond, het verbouwen duurder iets langer. “De kleuren rood, paars, geel en groen voerden destijds de boventoon, niet helemaal mijn smaak. Nu is alles een stuk lichter en strakker, al heb ik niet een bepaalde stijl: ik doe gewoon wat ik mooi vind en wat goed voelt.”

img_7405-2
Foto | indebuurt Zwolle

Nieuwe aanwinsten in huis zijn o.a. de keuken met luxe kookeiland én de vloer. “Ik wilde eigenlijk grijze plavuizen, maar ik kan geen vloerverwarming nemen vanwege de garage onder mijn woning. Daarom koos ik qua materiaal voor een combinatie van geperst hout en steen. Lijkt op wat ik eigenlijk wilde, maar door het hout is de vloer warmer.”

Huiselijk

Alle meubels heeft Evelyn meegenomen uit haar vorige huis. “Ik dacht eerst: dit past nooit. Maar alles staat perfect bij elkaar; ook mijn kinderen zijn enthousiast. Volgens hen weet ik hoe ik een woning huiselijk maak.”

img_7393-2
Het schilderij boven de bank is een herinnering aan de overleden man van Evelyn. Foto | indebuurt Zwolle

De veelal authentieke en persoonlijke accessoires maken de woning af, al is het schilderij boven de bank de meest bijzondere eyecatcher, meent Evelyn. “Omdat mijn man en ik gingen trouwen op Schiermonnikoog, zochten we naar een afbeelding van het eiland voor het ontwerp van onze trouwkaart.” De twee namen contact op met een kunstenares (Cisca van der Meer, red) en gingen bij haar langs. “Tijdens ons bezoek liet ze mij haar pronkstuk zien: een prachtig schilderij waarop ik meteen verliefd was. Van ons trouwgeld kochten we het kunstwerk, dat ze persoonlijk kwam brengen. Inmiddels is deze parel een prachtige herinnering aan mijn overleden man.”

Binnengluren?

Iedere week kijkt indebuurt binnen bij Zwollenaren die bijzonder wonen. Heb jij ook een toffe studentenkamer? Is jouw interieur een throwback naar de jaren stilletjes? Heb je meer kamerplanten dan het tuincentrum? Woon je samen met 25 katten? Bestaat je interieur uit LEGO? En mogen we eens bij jou kijken? Stuur ons een berichtje, dan komen wij gauw een mooie fotorepo maken.

Nog een beetje verder gluren? Bekijk hieronder alle foto’s:

Foto | indebuurt Zwolle
Foto | indebuurt Zwolle
Foto | indebuurt Zwolle
Foto | indebuurt Zwolle
Foto | indebuurt Zwolle
Foto | indebuurt Zwolle
Foto | indebuurt Zwolle
Foto | indebuurt Zwolle
Foto | indebuurt Zwolle
Foto | indebuurt Zwolle

adv.