Wees er snel bij: Er gaan 26 gloednieuwe stulpjes in de verhuur

Door Hilke Vos 12 januari 2018

Wonen in een modern appartement met een héél fijn uitzicht op de binnenstad van Zwolle? Kan gewoon hoor, want in dat grote gebouw aan de Harm Smeengekade, dat in de volksmond HSK 20 wordt genoemd, gaat deltaWonen vanaf maandag 26 huurappartementen verhuren. 

Het gebouw aan de Harm Smeengekade 20 was eerder een zorggebouw, ook nog even een studentenflat en wordt nu verbouwd tot 65 appartementen. Wat is precies de planning? “Je moet het zien als een transformatie”, vertelt verkoopmanager Esther de Jong ons. “De buitengevel is gesloopt, maar het casco wordt hergebruikt. Op de eerste tot en met de vierde verdieping komen 26 energiezuinige huurappartementen en op de vijfde tot en met de tiende verdieping komen koopappartementen. De oplevering is gepland voor de zomer van 2018.” Nog even geduld, dus!

Ideale ligging

Tja, je bent zo in het centrum en de Jumbo zit achter het appartementencomplex, dus wat wil je nog meer? Makkelijk parkeren, horen we je denken. Dat kan helaas niet, want voor de toekomstige bewoners van de huurappartementen is geen parkeerplaats aanwezig (alleen als je een appartement koopt krijg je een privéparkeerplaats). De gemeente geeft ook geen parkeervergunningen af. Wel kun je tegen betaling gebruikmaken van leenauto’s (daarover later meer).

flat-harm-smeengekade-zwolle
Zo ziet de flat er straks uit. Foto: HSK20

Hoewatwaar

De bouw van de appartementen is inmiddels gestart en de boel wordt rond de zomer van 2018 opgeleverd. De appartementen staan vanaf maandag 15 januari op De Woningzoeker. Goed om te weten: de huurstulpjes zijn bedoeld voor personen van 18 jaar en ouder en voor huishoudens van 1 of 2 personen.

Lees ook: Dit zijn 13 grote Zwolse bouwprojecten die eraan komen

Meer over

Nieuws Wonen

adv.