Zwolle

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Waarom dit een goed moment is om je eerste huis te kopen

Aangeboden door Van Bruggen Adviesgroep Zwolle 30 juni 2020

Het is best spannend, het kopen van een eerste huis. Helemaal in crisistijd! Hoe fijn is het dan als iemand jou helpt met het regelen van alle belangrijke zaken. Van een hypotheek tot de koop van een woning: Van Bruggen Adviesgroep helpt je met het volledige financiële plaatje. Wij vroegen Rémon Knikker, financieel adviseur en starterscoach, hoe het ervoor staat op de woningmarkt en waar je op moet letten als je voor het eerst een huis gaat kopen. 

Door de coronacrisis was het even rustig op de woningmarkt. Maar volgens Rémon is er weer sprake van een stijgende lijn. ”Het aanbod op de woningmarkt groeit. Hierdoor reageren minder mensen op dezelfde woning. We zien dat er steeds meer kansen komen voor starters, ook omdat er minder concurrentie is van beleggers.”

Lage rente

Nog een voordeel voor starters is dat de hypotheekrentes nu laag zijn. ”Je hoort veel over rentestijgingen, maar dit geldt voornamelijk voor woningen boven de 310.000 euro. Starters vallen vaak buiten deze categorie.”

Hoeveel spaargeld

Let’s talk numbers: als je wilt gaan kopen moet je behoorlijk wat reserves op de bank hebben staan. Hoeveel geld heb je eigenlijk nodig om een huis te kopen in Zwolle? ”Dit ligt aan de prijs van de woning en waar je wilt gaan wonen”, vertelt Remon. ”In deze regio ligt het bedrag tussen de 10.000 en 12.000 euro.”

Jouw eigen starterscoach

Stel je hebt jouw droomhuis gevonden. Hoe pak je dat dan aan? Er moet immers een hoop geregeld worden.

Van Bruggen Adviesgroep Zwolle is een makelaar en een financieel adviseur in één. Je kunt er terecht voor alle zaken rondom de aan- en verkoop en financiering van jouw woning. Dat bespaart je een hoop werk en zo weet je zeker dat je niets over het hoofd ziet. Wat veel starters bijvoorbeeld niet weten, is dat je niet altijd een vast contract hoeft te hebben om een hypotheek af te sluiten.

Rémon Knikker, financieel adviseur en starterscoach bij Van Bruggen Adviesgroep

Starterspakket

Het starterspakket is al beschikbaar vanaf 2.995,- euro. Wat je dan allemaal krijgt: een aankoopmakelaar die jou begeleid bij het aankopen van je eerste droomwoning en de financiering hiervan. Daarnaast wordt alles voor jou geregeld zoals de notaris en taxateur; ook worden alle verzekeringen voor je afgesloten.

De voordelen

Zeker het geld waard zo’n starterscoach! De coach neemt al het werk uit handen. Je hoeft zelf dus helemaal nergens meer aan te denken en niets te regelen. Dat scheelt een hoop stress, zeker als je niet weet wat er allemaal moet worden gedaan. Daarnaast komt zo’n financieel adviseur waarschijnlijk met heel andere hypotheekverstrekkers dan waar je zelf aan zou denken. En dat kan een stuk voordeliger uitvallen!

Kopen of huren?

Twijfel je nog of je wil kopen of blijft huren? Bedenk je dan dit:

  • Huren is flexibel. Je hebt geen omkijken naar onderhoud en reparaties en als de woningprijzen dalen heb jij daar als huurder geen last van. Een nadeel is dat een verhuurder de huurprijs jaarlijks mag wijzigen. Jouw woonlasten blijven dus waarschijnlijk ieder jaar stijgen.
  • Het voordeel van kopen is dat je eigen vermogen opbouwt, de aflossing gaat immers volledig naar jou. Daarnaast neemt je vermogen toe als de waarde van je woning stijgt. Wist je dat je vrijwel dezelfde netto woonlast hebt als je koopt? Zelfs als je rekening houdt met extra kosten zoals de onroerend zaakbelasting en een opstalverzekering. Bovendien woon je vaker in een groter huis dan wanneer je huurt. Als je met pensioen gaat heb je waarschijnlijk vrijwel geen woonlasten meer, omdat in meeste gevallen de hypotheek volledig is afgelost.

Natuurlijk is het ook afhankelijk van jouw persoonlijke en financiële situatie of kopen of huren voor jou beter is. Van Bruggen Adviesgroep helpt je graag met passend advies!


Deze bijdrage wordt je aangeboden door Van Bruggen Adviesgroep Zwolle. Meer over Van Bruggen Adviesgroep Zwolle ontdekken?

Van Bruggen Adviesgroep Zwolle dienstverlening

Geopend08:30 - 21:00

Molenweg 242, Zwolle

Bekijk meer:dienstverlening

Lees ook:

Betaal jij te veel voor jouw huis? Zo bereken je het!

Door de gestegen huizenprijzen hebben veel mensen overwaarde op hun huis, waardoor de hypotheekrente...

adv.