Zwolle

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Tips om jouw woning snel te verkopen: dankzij deze Zwolse makelaar krijg jij de beste prijs voor je huis

Aangeboden door Veerman Makelaardij 28 februari 2020

De Zwolse woningmarkt staat op springen! Als jij jouw huis gaat verkopen, vraag jij je misschien af: hoe zorg ik ervoor dat ik mijn huis niet alleen snel verkoop, maar ook nog eens met de hoogst mogelijke opbrengst? Samen met Reinier van Veerman Makelaardij vertellen we je dat aan de hand van vijf handige tips.

Pagina 1/6
⟵ swipe swipe ⟶

De eerste indruk

tuinwal-44
Foto: Veerman Makelaardij

In een woningmarkt die door het dak gaat, is het de kunst om boven het aanbod uit te steken. ”Zorg voor een goede en eerlijke presentatie van jouw woning”, laat Reinier weten.

“De eerste indruk is cruciaal bij de verkoop van een woning. Negentig procent van de kopers beslist in de eerste minuut of ze een woning wel of niet kopen. Verkoopstyling is een goede manier om die eerste indruk optimaal te benutten. Vroeger beperkte de makelaar zich tot foto’s en tekst, tegenwoordig is het mogelijk om volwaardig virtueel te gaan. Laat of maak zelf professionele (360 graden) foto’s, je kunt zelfs een video laten maken via een drone en ook een duidelijke plattegrond is goed om aan te bieden. Zo voorkom je gelijk misverstanden over de grootte van de woning tijdens bezichtigingen. Door heldere communicatie tussen jou en de makelaar is iedereen tevreden en wordt de verkoop snel afgerond.”

Duidelijke communicatie

veermanmakelaardij_buurmanfotografie-44
Foto | Buurman Fotografie

Ook is het belangrijk om duidelijke afspraken te maken: “Om de wensen en belangen van verkopers en kopers goed met elkaar te matchen is communicatie één van de belangrijkste dingen”, laat Reinier weten. “Ga in zee met een gekwalificeerde makelaar die jouw wijk op zijn duimpje kent. Een ingeburgerde makelaar die niet alleen jou, maar ook de kopers eerlijk kan informeren over je huis, de wijk, toekomstig onderhoud aan de woningen en de gemeentelijke plannen.”

Ga jij jouw huis verkopen? Reinier woont al jaren in Zwolle en weet alles over onze mooie stad. Deze makelaar is een echte Zwolle-expert en weet waar jij op moet letten als jij jouw woning gaat verkopen!

Gebruik social media

Foto: Veerman Makelaardij

Ook de woningmarkt kan niet meer zonder social media. Deel je huis dus ook zoveel mogelijk via je eigen social kanalen, zoals Facebook, maar vergeet die mooie kiekjes ook niet te delen op Instagram. “Je wilt zoveel mogelijk geïnteresseerden bereiken en social media is perfect om alvast een sneak peek te geven, maar ook om een grote groep mensen in één keer te bereiken. Op onze Facebook en website plaatsen we foto’s en video’s om woningzoekers een zo goed mogelijk beeld te geven en enthousiast te maken over de woning. Deel dit zelf ook om viral te gaan, wedden dat je veel respons krijgt!”

Open huis

veerman-makelaardij
Foto: Veerman Makelaardij

Protip! Plan meerdere kijkdagen. Dat is niet alleen voor woningzoekers prettig , maar werpt ook vruchten af voor jou als verkoper. ”Zorg dat je makelaar de tijd neemt voor elke bezichtigingsaanvraag, een half uur per geïnteresseerde, zo kan iedereen rustig kijken en zijn vragen stellen. Deze verkoopmethode biedt rust en aandacht waardoor een woning sneller en eerder boven de richtprijs wordt verkocht!”

En zo moet het niet: “Twintig procent van de bezichtigingsaanvragen een kijkkans bieden of iedereen in één keer langs laten komen is een absolute ‘no go’!”, benadrukt Reinier. 

Ga op zoek naar een actieve makelaar

veerman makelaardij reinier
Foto: Veerman Makelaardij

”In de crisistijd was het niet gemakkelijk voor een makelaar om een huis te verkopen. Tegenwoordig gaan ze als warme broodjes over de toonbank, maar ook nu moet er een ‘strijdplan’ ontwikkeld worden om tot een zo goed mogelijke verkoop te komen”, geeft Reinier aan.

Neem dus geen passieve makelaar die bijna niets doet, maar wel lekker veel courtage vraagt omdat de huizen nu toch wel verkopen. ”Wij hanteren bijvoorbeeld een scherpe courtage van 1,25% inclusief btw en aan opstartkosten (voor de fotograaf) berekenen wij 395,-euro inclusief btw”, laat Reinier weten.

Good to know

Reinier Veerman in zijn kantoor in Stadshagen | foto indebuurt Zwolle

Leuk weetje: makelaar Reinier Veerman werkt samen met een professionele fotograaf en interieurstyliste om jouw huis zo gewild mogelijk te maken voor kopers. Inwoners van Zwolle kunnen 24/7 terecht bij Veerman Makelaardij. Zodra je het kantoor binnenstapt, word je warm ontvangen. ”Juist de combinatie van een goede marktkennis en een betrokken en persoonlijke klantbenadering is onze kracht!”


Meer over Veerman Makelaardij ontdekken?

Veerman Makelaardij makelaars

Frankhuizerallee 2, Zwolle

Bekijk meer:makelaars

Binnenkijken bij de gloednieuwe woning van familie de Vries: ‘Dankzij Veerman Makelaardij konden we er zo in’

Verhuizen kan best spannend zijn: het kopen van een nieuw huis, het verkopen van je vertrouwde plekk...
veermanmakelaardij_buurmanfotografie-44

Mysterie: Is dit hét moment om je huis te verkopen?

Stel je voor: je bent toe aan een nieuwe woning en wil je huidige graag verkopen. Maar is dit wel ee...
veerman makelaardij reinier

Deze Zwolse makelaar krijgt fantastische reviews: ‘Een makelaar die écht iets extra doet voor de klant’

Een betrouwbare makelaar in Zwolle vinden is een hele klus. Daarom zijn websites als advieskeuze.nl ...
Pagina 1/6
⟵ swipe swipe ⟶

adv.