Nieuwe woningen op de plek van de Sint-Michaëlkerk, dit moet je weten

Door Hilke Vos 12 oktober 2018

Wonen op een historisch stukje grond? Kan, want op de plek waar de Sint-Michaëlskerk in Zwolle Diezerpoort heeft gestaan, realiseert Stienstra i.s.m. Akor en Vastbouw een tof appartementencomplex met 42 driekamerwoningen, genaamd het Haemerken Hof.

De Sint-Michaëlkerk is vorig jaar voor de tweede keer afgebroken (eerder al in 1965). We hoeven niet bang te zijn dat er niks overblijft van deze mooie historie, want de toren van de kerk blijft namelijk staan als aandenken. “Ontsnapt aan de sloopkogel torent de hoekige kolos als een baken boven het complex uit. 4D Architecten uit Nijkerk heeft de kerktoren harmonieus en fraai weten te integreren in het nieuwbouwproject”, laat Stienstra weten.

haemerken-hof-4
De kerktoren blijft staan! Foto | Stienstra

Eigen parkeerplek

Het L-vormige complex telt 42 huurappartementen verdeeld over vier bouwlagen. De driekamerwoningen zijn straks voorzien van een luxe keuken plus badkamer én een ruim balkon of terras. Altijd fijn: elk stulpje beschikt over een eigen parkeerplaats en berging.

Waarom Haemerken Hof?

Nou, in de voormalige Sint-Michaëlskerk werd het reliekschrijn van Thomas à Kempis bewaard. Eigenlijk heette hij Thomas van Haemerken en werd geboren in Kempen (Duitsland), maar verbleef en stierf in Zwolle. De naam Haemerken Hof is een eerbetoon aan de geestelijke die verbonden is met de plaats van nieuwbouw. De Thomas à Kempisstraat kruist op steenworp afstand met de Bisschop Willebrandlaan waaraan het nieuwbouwproject wordt gerealiseerd.

haemerken-hof-3
Er wordt momenteel druk geklust op de historische plek in Zwolle. Foto | Stienstra

Start verhuur

De bouw verloopt spoedig en daarom start de verhuur al op 1 december, laat Stienstra weten. “Pas dan zullen de geschatte huurprijzen bekend zijn. De verwachting is dat begin april 2019 de eerste sleutels aan de nieuwe bewoners kunnen worden overhandigd!” Klik hier voor meer info over het woonproject.

vrolijkheid

Deze nostalgische plekken in Zwolle worden nu volgebouwd

Er wordt veel gebouwd in onze Hanzestad. En ja: af en toe verdwijnen helaas nostalgische plekken, ma...
michaelkerkzwolle

Zwolse mysteries: waar is de hoeksteen van de Sint-Michaëlkerk gebleven?

Was het je al opgevallen dat de mooie hoeksteen van de Sint-Michaëlkerk aan de Bisschop Willebrandla...

Meer over

Wonen

adv.