Zwolle

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Nieuwe woningen aan de Zwartewaterallee, dit is het plan

Door Marielle Huisjes 19 oktober 2020

Fiets je naar de wijken Holtenbroek en Aa-landen, het Deltion College of een winkel op Voorsterpoort? Dan ga je mogelijk via de Zwartewaterallee. Rondom deze weg komen 1.000 nieuwe duurzame woningen. 

Kantoren ombouwen tot woningen of huizen bouwen op terreinen zonder functie. Dat zijn de plannen van verschillende ondernemers en woningcorporaties in Zwolle, meldt de gemeente Zwolle in een persbericht.

De gevolgen

De hoeveelheid woningen is niet het enige waar over na is gedacht. Ook is er rekening gehouden met de gevolgen. Wat betekent dit voor het verkeer op deze drukke weg? Blijft er genoeg groen over? Duurzaamheid is een belangrijke factor in het gehele plan.

Het stadsgevoel

Bij de Zwartewaterallee ter hoogte van Holtenbroek speelt het stadsgevoel een belangrijke rol. Dit betekent dat naast woningbouw ook gedacht wordt aan bedrijvigheid. Een kapper of een winkel op de begane grond van een woningcomplex is hier bijvoorbeeld een idee.

Parkachtige sfeer

Aan de andere zijde van de weg, ter hoogte van de Aa-landen, wordt rekening gehouden met het groene karakter van de wijk. Er wordt dus een parkachtige sfeer gecreëerd. Zie jij jezelf al zitten in een mooie binnentuin?

Verkeer

Als er meer (nieuwe) Zwollenaren aan deze drukke weg gaan wonen, moeten de straat en de kruispunten onder de loep genomen worden. In de komende tijd worden verschillende mogelijke oplossingen voor deze kruispunten onderzocht. Het gaat om het kruispunt Middelweg-Bachlaan en de kruising Zwartewaterallee-Mozartlaan.

Hoe nu verder…

Het college legt deze visie nu voor aan de gemeenteraad. Er wordt ondertussen door de verschillende partijen en de buurtbewoners nagedacht over de volgende stappen. Wij houden je op de hoogte!

Iedereen kan hier de gebiedsvisie bekijken.

Lees ook:

Toen in Zwolle: genieten van ons prachtige station

Kijken naar ons mooie stationnetje, wie vindt het nou niet leuk? Het hele gebied rondom station Zwol...
brothers

Klapperende eierstokken! 6 x überschattige mini-Zwollenaren op Instagram

Wanneer jouw kleine mini-me geboren is, wil je het liefste alles op camera vastleggen. Dat schattige...

Leuk volgens local Rick: ‘Hier bakken ze de beste patat van Zwolle’

De beste tips, die komen van locals. Want wie in een stad woont en leeft kent vaak de allerbeste ple...

Meer over

Wonen

adv.