Metamorfose: De Oude Bank is nu helemaal gericht op betonlookverf

Aangeboden door De Oude Bank 1 februari 2019

Waren we al een beetje verliefd op het te gekke interieur van De Oude Bank en de kleuren Betonlook- en krijtverf, nu worden we helemaal wild na deze metamorfose! Want Couture – de shop in shop met second hand merkkleding – maakt plaats voor méér Betonlook. Hoezo? Jaap van De Oude Bank legt het uit.

“Er is de laatste vier jaar veel vraag naar onze Betonlookverf. Daarop richten we ons nu nog meer en we kunnen extra tijd nemen voor advies, zowel in de winkel als via social media. Een goede kleur voor je interieur kiezen is heel lastig; wie is niet door schade en schande wijs geworden? Daarom komen mensen graag hier voor een persoonlijk kleuradvies”, vertelt Jaap van De Oude Bank.

Geen kleding meer

Het was een best lastige beslissing om met Couture te stoppen. “Geja, mijn collega besteedde daar tijd aan maar eigenlijk veel te weinig. Ze zal de enthousiaste dames voor die stijlvolle kleding en de gesprekken met hen missen.” Maar door de metamorfose is er ruimte voor een subtiele Betonlook-toepassing op een grote muur. “Een echt visitekaartje voor ons product. Klanten die binnenkomen, worden naar die prachtige muur getrokken. Geweldig om te zien!”

de oude bank

 

Alles voor de betonlook

Ook staat er op de plek waar eerst kleding hing, een industriële tafel in Betonlook. De winkel is zo ingericht, dat je ook daglicht hebt om de kleuren goed te zien, want onder een lamp valt een vaak kleur heel anders uit. Er zijn verschillende muren en meubels in Betonlook en grote 50 x 50 cm canvasmonsters in de beschikbare kleuren, zodat de kans op een verkeerde kleuraankoop nihil wordt. Kijk, daar worden we blij van!

Experts in deze verf

Bij De Oude Bank hebben ze keuze uit twee kleuren speciale Betonlook Primer en 16 kleuren Betonlookverf. Hoe ga je dan uit die 32 combinaties ooit een keuze maken als je zo’n gave muur in huis wil? Daar zijn Jaap en Geja voor! Zij zijn de enige in Nederland die zo gespecialiseerd zijn in Betonlook- en krijtverf én kunnen je echt alles uitleggen van hoe je de verf aanbrengt tot welke kleuren het beste bij jouw interieur passen.”We hebben de rollen goed verdeeld,” vertelt Jaap. “Als klanten een overzichtsfoto van hun interieur meenemen, ziet Geja precies de stijl van de bewoners, de kleuren in het huis en de lichtinval. Ze pikt er vaak uit wat klanten zelf niet meer opvalt, waardoor ze juist tot niet alledaagse adviezen komt en vrienden blij verrast zijn als ze een vernieuwd interieur zien.”

Kikkerdril

Jaap is er voor de technische kant van de verf. “Vragen zoals hoe pakt de verf het beste op mijn muur en hoe moet ik het aanbrengen, kan ik goed beantwoorden.” Jaap neemt de klanten vaak mee naar het atelier naast de winkel. “Daar doe ik voor hoe de betonlookverf aangebracht moet worden. Het is niet zo moeilijk, maar je moet het even zien. De verf ziet er namelijk uit als kikkerdril, heel anders dan de meesten gewend zijn.” Voor de geïnteresseerden geeft Jaap ook maandelijks workshops waarin je gaat oefenen met de verf.

Wauw-factor

Dat maakt de betonlook ook zo vet: “Het geeft een een stoere industriële uitstraling op muren, trappen en zelfs aanrechtbladen of in de badkamer.” En leuk om te weten: nergens ziet de betonlook er hetzelfde uit. “Het ligt er helemaal aan door wiens hand de verf is aangebracht en op welke ondergrond.” Maar een wauw-factor heeft het sowieso! Mensen komen uit heel Nederland en ook België speciaal naar Zwolle, en ze kunnen voor de winkel parkeren. “Schilders kunnen deze verf alleen hier halen, niet bij hun groothandels. Restaurants, kapsalons of fietsenwinkels van Leiden tot Schiermonnikoog ontdekken hoe deze bijzondere look sfeer geeft aan ruimten in hun bedrijf.”

Jij ook?

Ben je enthousiast geworden en zie jij jouw muren, trappen, meubels en vloeren al in Betonlook of krijtverf? Laat je verwonderen in de mooie winkel van De Oude Bank aan de Nieuwe Deventerweg 73 in Zwolle.


Deze bijdrage wordt je aangeboden door De Oude Bank Meer over De Oude Bank ontdekken?

De Oude Bank speciaalzaken

Nu gesloten10:00 - 17:00

Nieuwe Deventerweg 73, Zwolle

Bekijk meer:speciaalzaken

adv.