Zwolle

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Je huis verkopen in Zwolle? Met deze stylingtips lukt dat zeker!

Aangeboden door Voerman Greve Makelaardij 18 februari 2020

Stel: je gaat je huis verkopen. Dan wil je er natuurlijk de beste prijs voor krijgen en zo snel mogelijk een nieuwe bewoner vinden. ”Een huis dat er goed uitziet, verkoopt ook goed”, vertelt Riët, makelaar en taxateur bij Voerman Greve Makelaardij. Maar hoe zorg je ervoor dat jouw woning er Fundaproof uitziet? 

Groeperen en uit beeld halen

”Je moet op een hele andere manier naar de woning gaan kijken. In een huis wonen en een huis verkoopklaar maken zijn twee hele verschillende dingen”, benadrukt Riët. Volgens de makelaar en verkoopstyliste moet je vooral streven naar een neutrale en frisse look. ”Maar ook weer niet te kaal of steriel.” Klinkt nog best lastig. Gelukkig nemen ze die taak bij Voerman Greve (grotendeels) van je over.

Foto | Voerman Greve Makelaardij

”Wij lopen samen met de bewoner het huis door en geven stapsgewijs aan wat er moet gebeuren. Soms moet er nog wat geschilderd worden, een andere keer is slechts een kwestie van ‘groeperen en uit beeld halen'”, zegt Riët. ”Dat is een goede reminder. De meeste huizen staan erg vol, er ligt overal wat. Door ook delen leeg te houden, oogt een kamer een stuk ruimer. En wie wil er nu niet een ruimere woning!” De bewoners nemen de adviezen maar wat graag aan. Sommigen nemen de stylingtips zelfs mee bij de inrichting van hun nieuwe woning.

Eerste indruk

Voordat de fotograaf komt, lopen de makelaars van Voerman Greve de woning nog even door voor de finishing touch en om ervoor te zorgen dat alles er tiptop uitziet. ”Dit is een belangrijk moment, want de foto’s zijn het visitekaartje van de woning.” Ook geur is belangrijk volgens Riët. ”De eerste indruk moet goed zijn op alle vlakken, daar hoort geur ook bij. Het is zaak om alle kamers nog even door te luchten; een huisparfum kan ook een goed idee zijn.”

Do’s en don’ts

Persoonlijke spullen kun je bij een open huis beter opbergen en loop een blokje om met de hond. ”Huisdieren kunnen geuren achterlaten”, legt Riët uit. ”Daarnaast maken familiefoto’s en kinderknutsels een huis gezellig, maar ook te persoonlijk. Je wilt juist dat iemand zich gemakkelijk identificeert met de woning.”

Foto | Voerman Greve Makelaardij

Andere veelgemaakte fouten zijn felle kleuren op de muren (dit ziet er niet mooi uit op foto’s), meubilair dat té pontificaal in beeld staat en andere ‘vergeten voorwerpen’ zoals tandenborstels en badjassen. Mooie handdoeken of chique flesjes en potjes in de badkamer zijn wel een must!  ”Je wilt sfeer creëren en de suggestie wekken dat de nieuwe bewoner er zo in kan. Als je als woningzoeker denkt: ‘dit zou nog wel eens mijn huis kunnen worden’, is onze missie geslaagd!”

Deze Zwolse makelaar krijgt fantastische reviews: ‘De inzet was van begin tot eind 200 procent!’

Een betrouwbare makelaar in Zwolle vinden is een hele klus. Daarom zijn websites als Funda zo fijn: ...


Meer over Voerman Greve Makelaardij ontdekken?

Voerman Greve Makelaardij

makelaars

Gesloten09:00 - 17:00

Luttekestraat 5, Zwolle

Bekijk meer:makelaars

adv.