Zwolle

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

In deze nieuwe woonwijk in Zwolle koop je binnenkort je eigen kavel

Door Hilke Vos 16 september 2019

Zelf een stulpje (laten) bouwen? Kan, want de gemeente Zwolle start binnenkort met de verkoop van drieëntwintig ruime kavels voor vrijstaande woningen in Breezicht, de nieuwste wijk van Stadshagen. Op 25 september vindt de inloopbijeenkomst plaats.

Breezicht wordt een gevarieerde wijk, waar je zowel kunt huren als kopen. De woningen in Breezicht liggen allemaal wat verhoogd op terpen in het landschap, in de lager gelegen delen wordt het water geborgen.

Veel groen

In grote lijnen is de wijk verdeeld in twee stukken: een zuidelijk deel (twee deelgebieden, ca. 610 woningen) en een noordelijk deel (vier deelgebieden, ca. 530 woningen). Het zuidelijke deel, waar ook deze 23 kavels liggen, wordt als eerste gerealiseerd. En hoe heerlijk: de buurt is lekker groen, zodat je echt het gevoel hebt dat je een beetje buitenaf woont, maar toch ook weer dichtbij de stad.

Klimaatproof

Zwolle gaat slim om met het water. Het klimaat verandert en dat betekent dat er soms te veel of te weinig water is. In deze wijk wordt overtollig (regen)water daarom bewaard. Niet ondergronds, maar zichtbaar in de buurt.

Als het regent in Breezicht, wordt overtollig water via watergangen, wadi’s en groenzones naar een centrale waterpartij geleid. Deze ‘waterbuffer’ vormt een reserve voor perioden van droogte en hitte, met genoeg capaciteit om ook overtollig regenwater uit andere delen van Stadshagen te bergen. De wadi’s zijn her en der in Breezicht zichtbaar. In tijden dat het niet regent, vallen de wadi’s vanzelf weer droog. Het maakt Breezicht niet alleen klimaatproof, de buurt krijgt er ook een heel eigen gezicht door.

Bouwen naar eigen wensen

Helemaal enthousiast geworden? Wil je vast nog wél weten hoe groot en duur de kavels zijn. Het grondoppervlak van de kavels loopt uiteen van 342 tot 562 vierkante meter en de grondprijzen zijn vanaf € 173.804,40 tot 285.608,40 (kosten koper inclusief btw). Je kunt een kavel naar eigen smaak inrichten, uiteraard.

Inschrijven

Op 25 september 2019 van 17.00 – 19.00 uur vindt een inloopbijeenkomst plaats in Milligers aan de Milligerlaan 2. Dan vindt ook de verkoop plaats van de drieëntwintig ruime kavels voor vrijstaande woningen in de nieuwste wijk van Stadshagen. Inschrijven kan tot en met dinsdag 15 oktober 2019. Klik hier voor meer info over dit nieuwste woonproject.

skatjes-kattencafe-zwolle

Binnenkijken bij het gloednieuwe kattencafé Skatjes in Zwolle

Met een kat op schoot genieten van een appetijtelijke lunch? Kan vanaf donderdag 29 augustus, want d...
Containerwoning Zwolle

Binnenkijken in de containerwoning van de Zwolse Bernice: ‘Ik heb alles wat ik nodig heb!’

Verhuizen naar een containerwoning. Het was een stap voor de Zwolse Bernice waarvan ze niet precies ...

Meer over

Wonen

adv.