Zwolle

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Ieniemienie wonen met alles erop en eraan: we krijgen tiny houses in Zwolle

Door Hilke Vos 6 juli 2017

Piepklein wonen, maar wel compleet én duurzaam. Tiny houses zijn een hit in Amerika en komen nu ook naar onze Hanzestad. Volgens deltaWonen komen er zes stuks op de plek van het voormalig hotel Wijnberg aan de Veemarkt.

De sociale huurwoningen – die ongeveer net zo groot zijn als een stacaravan – zijn bedoeld voor één- of tweepersoonshuishoudens, laat de Stentor weten. De woningcorporatie nodigt buurtbewoners per brief uit voor een informatiebijeenkomst op 11 juli, waarop de exacte plannen duidelijk worden.

Klein maar fijn

Wat is het voordeel precies van de piepkleine woningen? Door de kleine omvang zijn de kosten beperkt, uiteraard. En je bespaart op meubels, want je kunt toch niet veel kwijt in een ruimte van pakweg twintig vierkante meter. Én is het lekker knus, toch? Bekijk hier een voorbeeldfoto van een tiny house, of check onderstaand filmpje.

Hotel Wijnberg

Waar kennen we hotel Wijnberg trouwens ook alweer van? Moeten we even een stukje terug in de tijd: Wijnberg werd gerund door de ouders van Selma Wijnberg, de enige Nederlandse gevangene van vernietigingskamp Sobibor die daaruit wist te ontsnappen. Later wilde men van het hotel een Joods museum maken, maar dat plan is niet doorgegaan. Nu krijgen we op de plaats delict zes kabouterwoningen, die waarschijnlijk volgend voorjaar worden opgeleverd, aldus deltaWonen.

Meer over

Nieuws Wonen

adv.