Zwolle

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Egbert is energie-adviseur: ‘Zo bespaar je honderden euro’s op jouw energierekening!’

Aangeboden door DCZ Duurzaam Wonen 4 februari 2020

Vraag je je weleens af hoe duurzaam jouw woning is en ben je benieuwd hoeveel geld jij kunt besparen? Egbert van DCZ Duurzaam Wonen kan je er alles over vertellen: ”Veel woningen hebben warmtelekken, waardoor de energierekeningen al snel hoog oplopen!”

Waarom duurzaam wonen

Egbert is energie-adviseur en vochtspecialist en al jaren werkzaam in de bouwwereld. ”Veel mensen willen duurzamer wonen, maar weten niet hoe”, vertelt hij. Dit was voor hem de aanleiding om DCZ op te zetten en zich helemaal te richten op duurzaam wonen. Een energiezuinige woning is namelijk niet alleen beter voor het milieu, het effect voel je ook in je portemonnee. ”De gasrekening wordt met rap tempo steeds duurder. We betalen nu nog 70 à 80 cent, voor je het weet is dat een euro. Met een duurzame woning kun je wel tot twintig procent besparen op de energierekening!”

De problemen

Ben je bang dat een duurzame woning een ingewikkeld en kostbaar proces is? Dat valt volgens Egbert erg mee: ”Veel voorkomende problemen zijn kozijnen die niet goed aansluiten, materiaal dat verkeerd is gebruikt bij de bouw van het huis en warmtelekken in de woning. Een slecht geïsoleerde woning kan duizenden euro’s extra stookkosten opleveren.”

No worries, die ‘warmtelekken’ spoort Egbert zo op met zijn infraroodcamera.”Voor elk probleem is er een oplossing. Soms moet de vloer of de muur zwaarder worden geïsoleerd, een andere keer plaatsen we zonnepanelen. Vaak kunnen de werkzaamheden op korte termijn worden gerealiseerd.” DCZ is werkzaam in de gemeente Zwolle, Kampen, Steenwijkerland en Zwartewaterland, lees hier de ervaringen van woningeigenaren die jou voorgingen.

De voordelen

Wil je aan de slag met de verduurzaming van jouw woning? DCZ komt bij je langs met een eerlijk en duidelijk advies. Je wordt door Egbert volledig ontzorgd: vanaf de eerste energiescan aan de keukentafel en het uitzoeken van de subsidiemogelijkheden, tot aan het coördineren van de werkzaamheden en het verzorgen van de energielabelverbetering. Wie wil er nu niet een lagere gasrekening én met warme voeten op de bank zitten! Bovendien draag jij je steentje bij aan het milieu en investeer je in de toekomst. Jouw woning wordt namelijk meer waard!

Heb je een vrijstaand huis in Stadshagen of woon je in een twee-onder-één-kap in Assendorp? De plek en de technische opbouw van het huis hebben grote invloed op het energie-advies. Voordat Egbert bij jou langs komt heeft hij zich al volledig verdiept in jouw woning. Handig!

Gratis informatie-avond

Ook zo benieuwd wat je als Zwollenaar kunt besparen op jouw energierekening? Tijdens de informatieavond van DCZ hoor je meer over de mogelijkheden die er zijn om jouw woning beter te isoleren, efficiënter te verwarmen en bovendien comfortabeler te maken. Je bent welkom op dinsdag 11 februari in Wijkcentrum Sio, Thorbeckelaan 2 te Zwolle. De bijeenkomst duurt van 19.00 tot 20.30 uur. De koffie staat klaar vanaf 18.45 uur. Alle bewoners uit de regio Zwolle zijn van harte welkom en de toegang is gratis en vrijblijvend.

Alvast voorbereiden op de avond? Check de website van DCZ Duurzaam Wonen. Kun je er niet bij zijn? Er staan nog meer bijeenkomsten op de agenda van DCZ!


Meer over DCZ Duurzaam Wonen ontdekken?

DCZ Duurzaam Wonen dienstverlening

Nijstad 21-D , Genemuiden

Bekijk meer:dienstverlening

adv.