Zwolle

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Een combinatie van oud en nieuw: ‘Ik wilde graag een telraam in huis’

Door Merel Revet 17 september 2018

Op loopafstand van het centrum in het altijd levendige Assendorp wonen Lotte en Branko. Het stel woont in een gerenoveerde woning. ”We hebben heel veel zelf gedaan, met hulp van vrienden en familie.”

Lotte en Branco kochten twee jaar geleden hun stulpje in Assendorp. De woning was heel donker en oud, dus besloten ze alles te vernieuwen. Na heel wat uurtjes klussen zijn ze nu bijna klaar. Een huis met veel licht en ruimte. ”We houden van veel opbergruimte zodat je niet te veel spullen ziet.” Het huis is nog niet helemaal af, boven moet nog het één en ander gebeuren. De twee gaan er vanuit dat alles binnen nu en twee jaar klaar is. Gelukkig is de benedenverdieping nu al zo goed als af en ook de slaapkamer is klaar, dat was ook wel een voorwaarde van het stel om in het huis te wonen.

Inspiratie

”Onze stijl zouden we beschrijven als basic en industrieel, maar met een mix van oud en nieuw.” Deze stijl is goed zichtbaar in hun woning, veel witte muren en alles is ruim opgezet. ”Inspiratie haalden we vooral uit woonwinkels, Pinterest en de vtwonen. We wilden oud met nieuw combineren, een aantal meubels die we al hadden namen we mee.” Lotte wilde heel graag een telraam in de woonkamer, deze vond ze op Marktplaats. Branko maakte zelf een nieuwe kast, hij maakte de tekeningen, zocht het juiste hout uit en zette hem zelf in elkaar. Die kast is een meubelstuk waar ze heel trots op zijn, volledig naar hun smaak en zelfgemaakt. Tegenover de gloednieuwe kast staat een oude kast. ”De oude kast is een gymkast. Die moesten we gewoon in huis hebben, omdat we allebei binnen de sport werkzaam zijn.” Branko is sportdocent en Lotte werkt als psychomotorisch therapeute.

De oude gymkast die als bijzettafel gebruikt wordt.

Favoriete plek

”De favoriete plek in huis is de eettafel, eigenlijk leven we een beetje rondom de tafel.” De grote tafel met kleurrijke stoelen is ook letterlijk het middelpunt van de kamer. ”Hier zitten we het meest, als we thuiswerken gebeurt dat vanaf hier en ook als we vrienden hebben zitten we met z’n allen rond de tafel. Dit is de plek waar we al heel wat mooie avondjes gehad hebben.”

De kaart van Zuid-Oost Frankrijk

Kaart van Frankrijk

Een eyecatcher aan de muur is de kaart van Frankrijk. ”Op de kaart staat een gebied in Zuid-Oost Frankrijk. Die vonden we op een rommelmarkt terwijl we daar op vakantie waren. Het leuke is dat al onze voorgaande vakantieplekken ook op de kaart staan, dus deze moest echt mee naar Nederland. Wij houden van kamperen in Frankrijk, dus deze kaart heeft een speciale waarde voor ons.”

Instagram

Lotte houdt een Instagramaccount bij waarop zij foto’s van het huis deelt. ”Mijn Instagramaccount heb ik vooral omdat ik het heel erg leuk vind om te fotograferen, dat is echt een hobby. Het is niet iets wat ik dagelijks doe, maar wel regelmatig.” Wil jij regelmatig foto’s van het huis zien, volg Ikwoonb(l)ij.

Binnengluren?

Iedere week kijkt indebuurt binnen bij Zwollenaren die bijzonder wonen. Heb jij ook een toffe studentenkamer? Is jouw interieur een throwback naar de jaren stilletjes? Heb je meer kamerplanten dan het tuincentrum? Woon je samen met 25 katten? Bestaat je interieur uit LEGO? En mogen we eens bij jou kijken? Stuur ons een berichtje, dan komen wij gauw een mooie fotorepo maken.

Nog een beetje verder gluren? Bekijk hieronder alle foto’s:

adv.