Zwolle

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Zo lastig is het om een huis te kopen in Zwolle

Door Hilke Vos 13 januari 2020

De vraag die een heleboel Zwollenaren bezighoudt: hoe zit het op dit moment met de huizenmarkt? Is het echt zo dramatisch of valt het mee? Op basis van de meest recente cijfers van de NVM vertellen we je wat meer over de huidige situatie op de woningmarkt in Zwolle.

Huizen zijn weer duurder geworden

Ook dit jaar zijn de huizenprijzen in onze regio weer flink gestegen. Huizen zijn nu gemiddeld 6,8 procent duurder ten opzichte van een jaar eerder. Dat de prijzen zo kunnen stijgen komt door de krapte op de woningmarkt. Er staan – afgezet tegen het aantal woningzoekers – weinig huizen te koop. Het is zelfs zo erg dat als je 160 tot 260 duizend euro te besteden hebt, je in het grootste deel van het land – en ook in Zwolle – gemiddeld uit minder dan twee woningen kunt kiezen.

Gemiddelde verkoopprijs

De gemiddelde verkoopprijs van een woning in Zwolle is 276 duizend euro. Even ter illustratie: als stel met beiden een modaal inkomen, kun je een hypotheek krijgen van zo’n 285.000 euro, berekende de Hypotheker onlangs. Als eenverdiener met een modaal inkomen stopt je budget bij €160.000. Op basis van die cijfers kunnen we concluderen dat het niet meevalt om als single-Jan Modaal een koophuis te vinden in de Hanzestad.

In onderstaand kaartje kun je precies voor elk type woning zien hoeveel er verkocht zijn en hoeveel de prijs is gestegen.

Lees ook:

Binnenkijken bij Sharon (30) in Kamperpoort: ‘De fluwelen bank kocht ik op Marktplaats!’

Goudgekleurde luipaardjes, vintage bloemenprintjes en prachtige posters van iconische schilderijen. ...
librije sterren

Michelin deelt weer sterren uit, dit is de uitslag in Zwolle

Hoppa, de Michelinsterren voor 2020 zijn vandaag uitgereikt. De prestigieuze gids deelde aan acht (!...

Dit waren in 2019 de meest populaire kindernamen in Overijssel

Zwanger of niet, iedereen fantaseert wel eens over babynamen. De één gaat voor een popiejopie-naam e...

Meer over

Nieuws Wonen

adv.