Binnenkijken bij: Deze Boer heeft tientallen woonkamertjes vol inspiratie

Aangeboden door Boer Staphorst 14 september 2018

Even gluren bij de buren, er is niks fijner dan dat. Stiekem doet iedereen het. Deze week gingen we langs bij bouw- en woonwarenhuis Boer Staphorst; zij hebben tientallen woonkamertjes waar je heerlijk in kunt wegdromen en waar je eigenlijk in wilt blijven wonen.

Als we aankomen bij Boer Staphorst denken we eerst: ‘wow dat is een enorm blauw gebouw’. Maar zodra we door de ingangsdeuren lopen valt onze mond open van verbazing. Oeh deze stoel is prachtig, oeh en deze inrichting en hé er is ook een bouwmarkt (handig)! Vergaap je net zoals ons en lees/kijk lekker verder:

De herkenbare blauwe gebouwen van Boer Staphorst | Foto: indebuurt Zwolle
Dit prachtige plekje zie je gelijk als je binnenkomt lopen
Eén van de prachtige woonkamers van Boer Staphorst | Foto: indebuurt Zwolle
Een klein deel van de bouwmarkt bij Boer Staphorst
Een klein deel van de bouwmarkt bij Boer Staphorst

Van bouwmarkt tot woonwinkel

Als je binnenkomt bij Boer Staphorst zie je gelijk een superknap ingericht stijlkamertje en een aardige medewerkster die je gedag zegt. Dan valt gelijk aan de rechterkant de volgeladen bouwmarkt op. Je bent je vriend of man dus in de eerste minuten al verloren of je kunt hem er expres droppen om hem vervolgens weer op te pikken bij de bistro. Kun jij alvast een selectie maken van wat je allemaal wilt van de tientallen stijlkamers in het woongedeelte aan de linkerkant. 😉

Tientallen woonkamers vol inspiratie | Foto: indebuurt Zwolle
Tientallen woonkamers vol inspiratie | Foto: indebuurt Zwolle
Tientallen woonkamers vol inspiratie | Foto: indebuurt Zwolle
Tientallen woonkamers vol inspiratie | Foto: indebuurt Zwolle

Dagje uit

We maken er dan ook een echt dagje uit van. Eerst lekker inspiratie opdoen in de tientallen ingerichte woonkamers van verschillende merken zoals vtwonen, Zuiver, HK Living en BePureHome. Dan heerlijk rondsnuffelen tussen héél veel tafels en kasten vol woondecoraties en hebbedingetjes. Om vervolgens boven nog te genieten van de geuren van een kookdemonstratie tussen de vele keukens en dromen over de fantastische badkamers die we ook zo graag van Boer Staphorst willen hebben. En na heel wat afgelopen te hebben in dit megagrote woon- en bouwparadijs komen we even bij met een high tea in de bistro. Ja, dit hebben ze ook gewoon nog eens!

Lekker aan de high tea bij Boer Staphorst
De lekkere high tea van Boer Staphorst
De lekkere high tea van Boer Staphorst
Tafels en kasten vol woondecoraties | Foto: indebuurt Zwolle
Tafels en kasten vol woondecoraties | Foto: indebuurt Zwolle
Eén van de fijne keukens bij Boer Staphorst | Foto: indebuurt Zwolle
Heerlijke geuren tijdens de kookdemonstratie bij Boer Staphorst
Deze badkamer wil je toch gewoon hebben | Foto: indebuurt Zwolle
Een high tea kan ook gewon bij Boer Staphorst | Foto: indebuurt Zwolle
De knappe bistro van Boer Staphorst waar je kunt ontbijten voor een euro, lunchen of high teaën | Foto: indebuurt Zwolle
De knappe bistro van Boer Staphorst waar je kunt ontbijten voor een euro, lunchen of high teaën | Foto: indebuurt Zwolle
Een klein deel van de bouwmarkt bij Boer Staphorst

60 jaar Boer

Je zal het niet verwachten, maar Boer Staphorst was niet altijd een bouw- en woonwarenhuis. Precies zestig jaar geleden begonnen Jacob Boer en zijn zoon Klaas met het slopen van oude gebouwen en huizen. Ook in Zwolle werd er regelmatig een gebouw met de grond gelijk gemaakt door de heren Boer. De materialen die ze overhielden verkochten ze vervolgens door vanuit de schuur achter hun huis. Het blijkt zo’n succes te zijn dat ze in 1977 één van de eerste bouwmarkten in Nederland openen, namelijk FABO Bouwmarkt.

zwolse-mysterie-klein
Oude foto van firma J. Boer en Zn. (nu Boer Staphorst) in Zwolle

In 1983 neemt Klaas de leiding over van zijn vader en in 1989 verandert hij de naam in zoals wij het kennen: Boer Staphorst. Al snel weten veel mensen in de buurt Boer te vinden en koopt Klaas een stuk grond aan de Achthoevenweg, waar hij uiteindelijk een groot bedrijfspand opent met een sloopbedrijf, een bouwmarkt en woonwarenhuis in één.

En tot op de dag van vandaag, 60 jaar later, is Boer Staphorst nog steeds een familiebedrijf en zitten ze in het pand aan de Achthoevenweg. Maar zijn ze inmiddels een stukje uit de kluiten gewassen met een oppervlakte van maar liefst 22.000 m² (wow!) waar je heerlijk kunt do-it-selfen, uren kunt rondstruinen tussen de meest prachtige interieurideeën en smikkelen in de knappe bistro. En deze 60 jaar moet natuurlijk groots gevierd worden met een feestweek (17 t/m 22 september) vol activiteiten en een jubileumkrant met een heerlijk feestrecept, aanbiedingen, een toffe wanddecoratie en nog veel meer! Wij zeggen; “pak een dag in je agenda en schrijf met grote letters ‘dagje Boer Staphorst’, wedden dat dit daarna vaker in je agenda terug te zien is.”

Nog even door gluren? Kijk hier lekker verder:

 


Deze bijdrage wordt je aangeboden door Boer Staphorst Meer over Boer Staphorst ontdekken?

Boer Staphorst woonwinkels

*Openingstijden kunnen afwijken tijdens de feestdagen

Achthoevenweg 2, Staphorst

Bekijk meer:woonwinkels

adv.