Binnenkijken bij Arinda aan het Talentenplein in Zwolle: ‘Het uitzicht ga ik echt missen!’

Door Melanie Borgman 13 mei 2019

Wie kent het niet: het Talentenplein aan de rand van het centrum van Zwolle. In het populaire studentencomplex woont de 25-jarige Arinda. ”Ik mis alleen nog een verrekijker voor het uitzicht.”

Het Talentenplein in Zwolle bestaat in totaal uit 357 appartementen en heeft the best of both worlds, want als student woon je hier op jezelf én ook nog eens in hartje Zwolle. De Zwolse Arinda volgt de lerarenopleiding Gezondheidszorg en Welzijn op Hogeschool Windesheim en woont dankzij SSH op de achtste verdieping van gebouw Tracé, één van de gebouwen aan het Talentenplein.

Van studentenhuis naar eigen stulpje

Ruim 2,5 jaar geleden verhuisde Arinda naar de woning aan het Talentenplein. ”Met veel plezier heb ik samen met zes meiden in een studentenhuis gewoond, maar na een tijdje was ik toe aan een plekje voor mijzelf met een eigen badkamer en een eigen keuken. Toen er aan het Talentenplein een plek vrij kwam, reageerde ik direct op de woning. Mijn zusje heeft hier ook gewoond, maar toen ik eenmaal zelf het appartement ging bekijken dacht ik vrijwel meteen: dit wordt het!”

Foto: indebuurt Zwolle

Het schitterende uitzicht op de Schuttevaerhaven van Zwolle, het Rodetorenplein en de gloednieuwe watertoren is een heus cadeautje voor Arinda. ”Je kan echt ver kijken. Zo spot je Hogeschool Windesheim, de Sassenpoort, de IKEA en uiteraard de Peperbus. Mijn vriend en ik maken wel eens de grap dat we een verrekijker moeten aanschaffen, want er is altijd wel wat te zien!”

Fris, retro en Scandinavisch

Toen de Zwolse in het studentencomplex kwam te wonen, zag het stulpje er héél anders uit. ”Ik ben de tweede bewoner van de woning en heb alles veranderd! Er lag vloerbedekking, maar die wilde ik er meteen uit hebben. Ook de muren kregen een opfrisbeurt, want alles was crèmekleurig. Ik wist precies hoe ik de woning wilde aanpakken.” Arinda omschrijft haar woning dan ook als Scandinavisch en retro met een frisse touch. ”Ik houd van lekker veel groen in huis, daarom komt er iedere keer weer een nieuw plantje bij. Het maakt het gewoon zo gezellig!”

Foto: indebuurt Zwolle

Kringloop en Marktplaats

Als vrijwilligster van kringloopwinkel Déjà Vu in Zwolle-Zuid vindt Arinda het te gek om te struinen naar tweedehands kringlooppareltjes en vondsten op Marktplaats. De oude poster met daarop de Peperbus in lichterlaaie is zo’n te gekke kringloopvondst. Nóg een eyecatcher waar de Zwolse blij mee is, is het tv-meubel. ”Het kastje kreeg ik van een oude buurvrouw van mijn ouders. Zij verhuisde naar een aanleunwoning, waardoor ze een groot deel van haar meubels weg moest doen. Uiteindelijk mocht ik het meubelstuk zo van haar overnemen. Geweldig en het past perfect!”

Foto: indebuurt Zwolle

Of er nog een bijzondere vondst op het wensenlijstje van Arinda staat? Niet echt. ”Ik ben bijna afgestuurd en zit hier dus nog maximaal een jaar. In die tussentijd ga ik niet meer echt investeren in iets nieuws voor in huis. Wel zou ik iets leuks voor achter het bed willen hebben of de eettafel vervangen, maar verder ben ik helemaal tevreden. Ik ben gek op dit plekje, want je loopt gemakkelijk de stad in om snel wat te kopen of om op een terrasje neer te ploffen. Dat én het uitzicht ga ik echt heel erg missen!”

Binnengluren?

Iedere week kijkt indebuurt binnen bij Zwollenaren die bijzonder wonen. Heb jij ook een toffe studentenkamer? Is jouw interieur een throwback naar de jaren stilletjes? Heb je meer kamerplanten dan het tuincentrum? Woon je samen met 25 katten? Bestaat je interieur uit LEGO? En mogen we eens bij jou kijken? Stuur ons een berichtje, dan komen wij gauw een mooie fotorepo maken.

Foto: indebuurt Zwolle
Foto: indebuurt Zwolle
Foto: indebuurt Zwolle
Foto: indebuurt Zwolle
Foto: indebuurt Zwolle
Foto: indebuurt Zwolle
Foto: indebuurt Zwolle
Foto: indebuurt Zwolle
Foto: indebuurt Zwolle

Meer gluren in Zwolse woningen:

Binnenkijken op de Zwolse woonboot van Bodei en Christian: ‘De locatie is fantastisch!’

Wonen op het water met uitzicht waar je u tegen zegt en dat allemaal in hartje Zwolle. Het kan echt,...
Binnenkijker Sanne watertoren

Binnenkijken bij Sanne in de Zwolse watertoren: ‘Met dit uitzicht heb ik geen tv meer nodig!’

Wonen in de oude watertoren van Zwolle. Voor de 26-jarige Sanne uit Zwolle is het werkelijkheid. Afg...

adv.