Shoppen? Dan ga je naar de Sassenstraat in Zwolle

Door Hilke Vos 16 maart 2017

Shopsessie ingepland? Loop dan vooral de Sassenstraat niet voorbij, want deze Zwolse hotspot is vorig jaar in de top 10 van leukste Nederlandse winkelstraten gestemd. De Sassenstraat kreeg 394 stemmen in de door NL Streets georganiseerde wedstrijd. Maar wat maakt deze straat in het centrum zo leuk? Zetten wij voor je op een rij.

Pagina 1 / 5
⟵ swipe swipe ⟶

AINZ

ainz in zwolle
Foto: Facebook AINZ

We hoeven eindelijk niet meer naar de hoofdstad om Amsterdamse mode te bemachtigen. We gaan gewoon naar modewinkel AINZ in de Zwolse Sassenstraat. Want AINZ staat voor ‘Amsterdam in Zwolle’. De winkelketen heeft twee panden naast elkaar: AINZ Men en AINZ Women. Ze verkopen eenvoudig ogende Scandinavische kleding, hippe jeansmerken en chiquer ogende kleding met glitters en dierenprints. De labels zijn wel wat exclusiever, en dus wat duurder. Maar hé, je hoeft niet meer de trein naar Amsterdam te pakken.


Meer over AINZ ontdekken?

AINZ kledingwinkels

Nu gesloten10:00 - 21:00

Sassenstraat 14/16, Zwolle

Bekijk meer:kledingwinkels

SpeelGoedZwolle

speelgoedzwolle in zwolle
Foto: Google Street View

Een winkel waar wij gegarandeerd blij van worden is SpeelGoedZwolle, ook wel bekend als hét Lego-paradijs in Zwolle. De Lego-stenen vliegen je om de oren wanneer je de winkel binnenwipt. Al liggen er ook genoeg andere speelgoedmerken in de schappen, zoals Playmobil en Hubelino. Kinderen zijn er niet weg te slaan, maar veel ouderen ook stiekem niet.


Meer over SpeelGoedZwolle ontdekken?

SpeelGoedZwolle speelgoedwinkels

Nu gesloten10:00 - 17:30 |18:30 - 21:00

Sassenstraat 70, Zwolle

Bekijk meer:speelgoedwinkels

Spøtted

Wij worden blij van Spøtted, een kledingwinkel in een sfeervol pand aan de Sassenstraat. Een toffe winkel met een keer ‘wat anders dan anders’ die we ook weer van het wensenlijstje kunnen afstrepen. Je vindt er damesmode, sieraden en accessoires, van sportief/casual tot stijlvolle combineerbaar met een goede prijs-kwaliteitsverhouding. Spøt ze gauw!


Meer over Spøtted ontdekken?

Spøtted kledingwinkels

Nu gesloten10:00 - 21:00

Sassenstraat 43, Zwolle

Bekijk meer:kledingwinkels

Kunst & Klieder

kunst en klieder zwolle
Foto: Facebook Kunst & Klieder

Hier worden we nou echt vrolijk van, hotspot Kunst & Klieder. Een kleurrijke cadeauwinkel die eigenlijk al een traktatie op zich is. Ideaal voor als je houdt van dingen die nét even anders zijn, of waar je gewoon vrolijk van wordt. Denk aan tassen, sieraden, manden en keukenaccessoires.


Meer over Kunst & Klieder ontdekken?

Kunst & Klieder cadeauwinkels

Nu gesloten10:00 - 21:00

Sassenstraat 72, Zwolle

Bekijk meer:cadeauwinkels

Sassenpoort

sassenpoortzwolle

Oké, geen shoppingspot, maar wel een bezoekje waard tijdens een rondje Sassenstraat. De Sassenpoort is een echte highlight in de Hanzestad en staat dan ook in de top 100 van de Nederlandse UNESCO monumentenlijst. De stadspoort werd gebouwd eind van de 14e en begin van de 15e eeuw als onderdeel van de stadsverdedigingswerken. Nog leuker om te weten is dat je er kunt trouwen én kunt slapen.


Meer over Sassenpoort Zwolle ontdekken?

Sassenpoort Zwolle musea

Vandaag gesloten

Sassenstraat 53, Zwolle

Bekijk meer:musea
Pagina 1 / 5
⟵ swipe swipe ⟶

Meer over

Doen Winkelen

adv.