Zwolle

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Hier moet je op letten als je een e-bike gaat kopen

Aangeboden door Profile Gait Rigter ‘de fietsspecialist’ 3 november 2020

Elektrische fietsen (of e-bikes) worden steeds populairder. Wie wil er nu niet een duwtje in de rug als de gure herfstwind je van de weg blaast? Maar waar moet je op letten als je een e-bike gaat kopen? Adri-jan van Gait Rigter, de fietsspecialist in Zwolle, kan je er alles over vertellen.

Bij Gait Rigter ‘de fietsspecialist’ hebben ze niet alleen een ruim assortiment aan fietsen en e-bikes, ze kunnen je ook nog eens heel goed adviseren.

E-bike checklist

”Voordat je op zoek gaat naar een nieuwe fiets, is het handig om te bedenken waar je de fiets voor gaat gebruiken. Ga je jouw stalen ros voornamelijk gebruiken voor korte ritjes naar de supermarkt of ga je lekker lang crossen door de bossen? Moet de e-bike mee op vakantie en hoeveel bagage wil je meenemen op de fiets? Allemaal punten die belangrijk zijn om mee te nemen in je beslissing”, aldus Adri-jan.

Het juiste type motor

Bij het kopen van zo’n e-bike komt nog heel wat kijken. ”Er zijn verschillende motortypes en accu-vermogens, ook het aantal versnellingen verschilt per fiets”, vertelt de eigenaar.

”Welke type motor je kiest, hangt af van verschillende factoren”, vervolgt hij. ”Het is maar net wat je wilt. Een elektrische fiets met voorwielmotor is bijvoorbeeld goedkoper. Een elektrische fiets met middenmotor is heel stabiel, dat is prettig als je moeite hebt met afstappen. Ga je veel fietstochten maken door de heuvels, dan kun je beter voor een fiets met achterwielmotor gaan. Deze fietsen hebben vaak ook meer dan zeven versnellingen, wat sommige mensen erg prettig vinden.”

Vijf jaar garantie

Good to know: als je een elektrische fiets koopt bij Gait Rigter ‘de fietsspecialist’ krijg je een uitgebreid servicepakket en vijf jaar garantie op jouw e-bike. Je hebt dan recht op reparatie of vervanging van onderdelen. Fijn, want stel je voor dat de dure accu of fietsmotor na een paar jaar al kapot gaat. Bij Gait Rigter zit je altijd safe.

Let op: dit geldt alleen bij geselecteerde e-bike modellen en uitgezonderd aanbiedingen. Vraag de medewerkers naar de voorwaarden.

Elektrische fiets kopen

Benieuwd naar de elektrische fietsen die bij Gait Rigter ‘de fietsspecialist’ in de winkel staan? Neem eens een kijkje in de webshop. Let wel: niet alle elektrische fietsen zijn in de webshop opgenomen. Breng een bezoek aan de fietsenwinkel aan de Rembrandtlaan voor het volledige aanbod. De medewerkers van de Zwolse fietsspecialist denken graag met je mee. En je kunt altijd een proefritje maken!

Lees ook:

gait-rigter

Dat is pas service: hier doen ze echt álles om jou en je fiets blij te maken!

Bij Gait Rigter in Zwolle weet je zeker dat jouw stalen ros de beste zorg krijgt. Deze fietsspeciali...
gait rigter zwolle

Voormalig dance-muzikant Niels verkoopt nu fietsen: ‘Het voelt als thuiskomen’

Het was niet de meest logische stap in zijn carrière. Toch is Niels Rigter (26), afgestudeerd als da...

Deze bijdrage wordt je aangeboden door Profile Gait Rigter ‘de fietsspecialist’. Meer over Profile Gait Rigter ‘de fietsspecialist’ ontdekken?

Profile Gait Rigter ‘de fietsspecialist’ fietsenmakers

Gesloten08:00 - 18:00

Rembrandtlaan 70, Zwolle

Bekijk meer:fietsenmakers

adv.