Zwolle

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Handig! Dit zijn de openingstijden rond de feestdagen in Zwolle 2020

Door Robin Van Rossum 2 december 2020

De decembermaand is begonnen en nu we Black Friday hebben gehad, staat Pakjesavond voor de deur. En dan is het alweer bijna kerst en oud en nieuw. Een periode waarin veel mensen hun decemberinkopen doen en vanwege corona misschien wel gespreid willen shoppen. Handig: wij hebben voor je op een rij gezet wat de belangrijke openingstijden zijn rond de feestdagen in Zwolle.

ZwolleFonds, een samenwerking tussen winkeliers, horeca en publieksgerichte ondernemingen in de binnenstad van Zwolle, en winkeliersvereniging CityCentrum komen samen met een advies voor de openingstijden op koopavonden en feestdagen in Zwolle.

Dit zijn de openingstijden rond de feestdagen

Goed nieuws voor de last-minute-kopers: op vrijdag 4 december is er een éxtra koopavond in Zwolle, zodat je je laatste Sinterklaasinkopen kan doen. De winkels zijn die dag geopend tot 20.00 uur. Een dag eerder, op donderdag 3 december, is er ook een (reguliere) koopavond. De winkels zijn dan geopend tot 20.00 uur. Houd er rekening mee dat de winkels op de laatste twee normale koopavonden van december (donderdag 24 en donderdag 31 december) geopend zijn tot 17.00 uur.

Hieronder alle openingstijden rond de feestdagen in Zwolle op een rijtje.

  • Donderdag 3 december (reguliere koopavond): tot 20.00 uur.
  • Vrijdag 4 december: extra koopavond tot 20.00 uur.
  • Donderdag 24 december (kerstavond): tot 17.00 uur.
  • Vrijdag 25 december (eerste kerstdag): alle winkels gesloten.
  • Zaterdag 26 december (tweede kerstdag): tot 17.00 uur.
  • Donderdag 31 december (oudjaarsdag): tot 17.00 uur.
  • Vrijdag 1 januari 2021 (nieuwjaarsdag): alle winkels mogen kopen, maar dat hoeft niet. Check dus (vooraf) of de winkel die je wil bezoeken geopend is, of niet.

Koopzondagen in Zwolle

Daarnaast zijn er twee ‘normale’ koopzondagen die in de feestperiode vallen: zondag 20 december en zondag 27 december. Op deze dagen gelden, net als op zondag 6 en zondag 13 december, de reguliere openingstijden in Zwolle.

‘Bestel op tijd en shop gespreid’

Met de campagne ‘Wacht niet tot het weekend, kom door de week!’ probeert het ZwolleFonds winkelend publiek op te roepen doordeweeks de stad te bezoeken. Een wens die ook bij ondernemers leeft: “Bestel op tijd en shop gespreid”, is de oproep van Schuttelaar Wijnen, Jager & Boer en De Stadsbakker.

Er ligt een plan op tafel om de drukte rond de feestdagen op de Blijmarkt in goede banen te leiden. ”Anders wordt het chaos”, stelt Arend Kisteman, eigenaar van De Stadsbakker. Vorig jaar stond er op de dag voor Kerst al vroeg in de ochtend een rij voor zijn winkel. ”Veel mensen ervaren toch wat stress rond de feestdagen. Maar die kerststol kun je best een paar dagen eerder halen.” Kerst valt dit jaar laat in het weekend. De ondernemers hopen dat mensen zich daardoor op tijd voorbereiden op de feestdagen.

Meer hierover lezen?

Zorgen om kerstdrukte bij Zwolse ondernemers: ‘Bestel op tijd en shop gespreid’

Sta jij ook jaarlijks vlak voor Kerst in de rij om rollades, wijn en kerststollen te kopen? Dat moet...

Lees ook:

Café Trefpunt

Jack’s Music Bar neemt Café Trefpunt over: dit komt er

Goed nieuws voor muziekliefhebbers: Jack's Music Bar in Zwolle krijgt een broertje en neemt het erna...

adv.