Zwolle

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Goed bezig! Deze Zwolse biowinkel gebruikt (bijna) geen plastic

Aangeboden door Natuurwinkel Gooody Fooods 14 januari 2020

Heb jij als goed voornemen om in het nieuwe jaar duurzamer te leven? Wil jij minder afval produceren en voorkomen dat plastic verpakkingen in de natuur terechtkomen? Natuurwinkel Gooodyfooods gebruikt zo min mogelijk plastic en verkoopt ook nog eens heel veel lekkere biologische producten. 

Geen plastic

Al dat plastic is natuurlijk niet goed voor het milieu en brengt (wanneer het in de natuur terechtkomt) ook nog eens dieren in gevaar. Good to know! Groente en fruit bij Gooodyfooods wordt niet in plastic verpakt. #zerowaste! Dus geen plastic zakken met appels of paprika’s. Ook op de broodafdeling ligt het brood gewoon op de plank. Je kunt kiezen of je het brood gesneden wilt hebben en of liever in plastic, papier of in een katoenen tas mee naar huis. Ook kun je als klant zelf noten, zuidvruchten, snoepgoed en koffie tappen. Die lekkernijen weeg je vervolgens af en neem je mee in de papieren zakjes die bij het zelftapsysteem liggen.

Foto | Gooodyfooods Zwolle

Biologisch-dynamisch

Nog een reden om bij Gooodyfooods te winkelen: je vindt er veel biologische en biodynamische producten. Als je kiest voor biologisch, dan kies je voor een rijker bodemleven zonder chemische bestrijdingsmiddelen, dieren die vrij buiten scharrelen en het behoud van natuur. Lekker voor jouw smaak én voor de wereld.

Biodynamisch gaat nog een stapje verder! Biologisch-dynamische boeren werken optimaal samen met de natuur. Zo krijgen biodynamische koeien en geiten meer leefruimte en mogen zij hun horens behouden. Al het veevoer en stro is biologisch en wordt zoveel mogelijk binnen het eigen boerenbedrijf geproduceerd. Door regelmatig van gewas te veranderen zorgen de boeren ervoor dat de bodem niet uitgeput raakt en kunnen ziektes voorkomen worden. Biologisch-dynamische producten kun je herkennen aan het oranje Demeter-keurmerk op het etiket.

De cijfers

Koop jij wel eens biologische voedingsmiddelen? Hoewel er in ons land steeds meer biologisch gegeten wordt, loopt Nederland achter in vergelijking met andere Europese landen. Slechts 4,5 procent van de producten die we kopen is biologisch. Gemiddeld geven we zo’n 71 euro per persoon per jaar uit aan biologische producten. Onderzoek wijst uit dat 71 procent van de Nederlanders ten minste een deel van hun boodschappen biologisch doet. Hoe zit dat bij jou?

Daarom biologisch

Paula (moeder van twee kinderen) vertelt Bionext waarom zij is overgestapt naar biologische voeding: ”Een van de belangrijkste redenen is dat ik mijn kinderen wil meegeven dat we verantwoordelijk zijn voor de planeet en hoe we daarmee omgaan. Het gaat niet zo goed met de aarde, dus daar moeten we met z’n allen goed voor zorgen. Als je kunt kiezen voor biologisch eten en daarmee kunt bijdragen aan duurzaamheid, dan moet je dat doen, vind ik.”

Wil jij in 2020 beter voor jouw lichaam en de wereld om je heen zorgen? Loop dan eens wat vaker binnen bij Natuurwinkel Gooodyfooods.

Foto | Gooodyfooods Zwolle
Foto | Gooodyfooods Zwolle
Foto | Gooodyfooods Zwolle
Foto | Gooodyfooods Zwolle
Foto | Gooodyfooods Zwolle

 


Meer over Natuurwinkel Gooody Fooods ontdekken?

Natuurwinkel Gooody Fooods speciaalzaken

Geopend08:00 - 19:00

Potgietersingel 1, Zwolle

Bekijk meer:speciaalzaken
gooody-fooods-zwolle

Toen in: zo zag de eerste natuurwinkel van Zwolle eruit

Dit weekend valt er heel wat te beleven en te proeven bij Gooody Fooods Zwolle. De natuurwinkel is j...

Het verhaal achter deze foto is specialer dan je zou denken

Wat is nu het verschil tussen biologische producten en de kaas, melk en eieren die je in de gewone s...

adv.