Go green: 6 x tips van IKEA Zwolle voor een duurzame levensstijl

Aangeboden door IKEA Zwolle 13 maart 2018

Duurzamer leven is niet alleen goed voor het milieu, je bespaart ook een hoop geld. IKEA Zwolle is het meest duurzame (check: windmolens en zonnepanelen op het dak) filiaal van Nederland en geeft je daarom graag een aantal groene tips. Dan help je de natuur én je portemonnee! 

<< < Pagina 1 / 6 >
⟵ swipe swipe ⟶

Schakel over op led

ikea
Foto | IKEA

Wist je dat led-lampen 10 tot 20 keer langer mee gaan? Ze verbruiken namelijk  85% minder energie dan gewone lampen. Tip: kijk zelf hoeveel je kunt besparen door de led besparingstest in te vullen. Wordt je energie-rekening blij van!

Ontdek bamboe

ikea
Foto | IKEA

Bamboe is hartstikke licht, maar veel harder dan andere houtsoorten. Het meest snel groeiende plantje op aarde wordt gebruikt in heel veel producten. Denk aan lampenkappen, stoelen of slacouverts. Mooi én duurzaam!

Koken en bewaren

ikea
Foto | IKEA

Niet schrikken, maar er wordt gemiddeld 135 (!) kilo per persoon per jaar aan eten weggegooid in Nederland. Verminder deze hele hoop afval door restjes te bewaren. Gebruik een opbergdoosje en verwarm je maaltijd opnieuw voor de lunch om je collega’s jaloers te maken met je lekkere maaltijd van gister!

Duurzaam koken

ikea
Foto | IKEA

Met koken kan je meer energie besparen dan je denkt! Met een snelkookpan bespaar je tot wel 70% energie. Je eten verliest ook minder vitaminen en bewaart de smaak meer dan bij een gewone pan. Met stoompaninzetten kan je verschillende hapjes in dezelfde pan klaarmaken. Onderaan kook je bijvoorbeeld aardappels, terwijl je in de stoominzet erboven de groenten gaar stoomt. Zo gaat het allemaal een stuk sneller én energiezuiniger! Nog een goede tip: zet altijd een deksel op je kookpan. Zo bespaar je 60 tot 70 procent energie.

Scheid je afval

ikea
Foto | IKEA

Door afval te scheiden kan er makkelijker gerecycled worden. Gebruik bijvoorbeeld het groente-, fruit- en tuinafval om je plantjes te bemesten of maak van recyclen een activiteit voor het hele gezin. Hoe? Nou, door een recycle robot te maken waar je je afval in kan mikken! Lees hier hoe je dat maakt. Gezellig een middagje knutselen!

Gebruik water- en energiebesparende mengkranen

ikea
Foto | IKEA

Een mengkraan heeft een waterstraal die gemengd is met koud en heet leidingwater. Deze kraan verbruikt tot wel 50% minder water en met de ‘koudwater start’ tot wel 30% minder energie. Reden genoeg om een keuken- of wastafelmengkraan aan te schaffen. Zo’n mengkraan is ook nog eens hartstikke stylish.

Helemaal enthousiast om duurzaam aan de slag te gaan? Hier vind je nog meer groene tips.

IKEA Zwolle woonwinkels

Nu gesloten10:00 - 21:00

Diepholtstraat 3, Zwolle

Bekijk meer:woonwinkels
<< < Pagina 1 / 6 >
⟵ swipe swipe ⟶