Zwolle

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Bij deze winkel moet je zijn voor unieke (vintage) pareltjes

Aangeboden door Vintage Art Design 19 november 2019

Ben je op zoek naar een uniek meubelstuk in industriële of vintage stijl? Deze winkel onder de rook van Zwolle barst van de vintage pareltjes: handgemaakt en origineel. Toffe kasten, stoere fabriekslampen en prachtige tafels, je vindt ze bij Vintage Art Design in Wezep. 

Vintage Art Design

”Het re-designen van meubels is een kunst op zich”, vertelt Zwollenaar Bas Eijpe, mede-eigenaar van Vintage Art Design. Na een loopbaancursus begon het bij hem te kriebelen: ”Ik werkte al jaren op een kantoor en wilde iets met mijn handen gaan doen.” Bas en zijn creatieve zwager Robert staken de koppen bij elkaar. Zo ontstond Vintage Art Design, waar Robert zich vooral bezig houdt met het maakproces in de werkplaats in Hasselt en Bas de winkel bemant.

Uniek

Vintage Art Design vind je aan de rand van Wezep, ongeveer tien minuten rijden vanaf Zwolle centrum. Vintageliefhebbers rijden graag om voor deze unieke plek. ”Mensen komen echt van heinde en verre voor deze kasten”, zegt Bas terwijl hij wijst naar een apothekerskast, die naast een enorme fabriekslamp staat. ”Het spreekt mensen aan dat het meubelstuk al eerder een functie had.”

De winkel is elke week op vrijdag en zaterdag geopend. De rest van de week zijn de ondernemers druk met het afhalen en re-designen van meubels.

Vintage Art Design | Foto – indebuurt

Over de grens

”De industriële kasten of meubels die we verkopen, komen overal vandaan. Veel komt van veilingen over de grens – uit Oekraïne of Hongarije – ook krijgen we veel via de mail aangeleverd. Sommige stukken die we overnemen krijgen pas later een bestemming. Een op het oog onbruikbaar onderdeel kunnen we later heel goed gebruiken als tafelblad of als onderstel van een tafel. Met de juiste verf en lak, krijgt zo’n meubelstuk een heel ander uiterlijk.”

Meubels op maat

In principe kunnen ze bij Vintage Art Design alles maken wat je maar kunt bedenken. In de winkel vind je meubels die je zo mee kunt nemen, maar de core business van Bas en Robert is maatwerk.

Foto | Vintage Art Design

”Mensen komen hier met een specifieke wens. Soms moet een tafel of kast precies in een nisje passen, of heeft de kamer een vreemde hoek waardoor standaard kasten of tafels niet passen. We ontwerpen dan eerst een digitale tekening zodat we het meubelstuk volledig op maat kunnen maken, alles is mogelijk!”

De trend in vintageland? Oude werkbanken vinden gretig aftrek onder de klanten van Vintage Art Design vertelt Bas. ”We hebben ooit van twee werkbanken een hele keuken gemaakt. Dat is super gaaf, dat je helemaal iets unieks creëert!”

Shoppen

Benieuwd geworden naar al het moois wat Robert en Bas maken? Check de webshop van Vintage Art Design of kom langs in de winkel.

Foto | Vintage Art Design
Foto | Vintage Art Design

Meer over Vintage Art Design ontdekken?

Vintage Art Design

Zuiderzeestraatweg 452 W, Wezep

adv.