Zwolle

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Ahh! 8 x deze oude zaken uit Zwolle willen we terug

Door Hilke Vos 12 maart 2020

Om de haverklap openen er toffe nieuwe zaken in Zwolle en daar zijn we maar al te blij mee. Maar soms gaat er ook een fantastisch restaurant, club of fijn café weg. De volgende acht oude tenten uit Zwolle missen we stiekem best wel erg.

Pagina 1/9
⟵ swipe swipe ⟶

Kunst & Klieder

kunst en klieder
Foto: Facebook Kunst & Klieder

Was je altijd groot fan van cadeauwinkel Kunst & Klieder? Triest nieuws, want dit kleurrijke begrip in hartje Zwolle sloot vorig jaar de deuren. Waarom? Eigenaresse Ellen ging op zoek naar een andere uitdaging, vertelde ze destijds. Helaas vond ze geen opvolger. “Zo jammer, ik had het heel graag anders gezien.” Wij ook!

Mango

mango-zwolle
Foto: Google Maps

Aan het begin van de Diezerstraat heeft 18 jaar lang de kledingwinkel Mango gezeten. Het was dan ook even slikken toen we hoorden dat ze Zwolle gingen verlaten in 2015. In het pand zit nu een G-Star Raw Store.

Van Orsouw

orsouw
Foto | indebuurt Zwolle

Dat was even schrikken voor de Zwollenaren: banketbakkerij Van Orsouw was failliet verklaard. Twee jaar geleden maakte de zaak in hartje Zwolle een doorstart; de eigenaren van Vito’s hebben het bedrijf voortgezet onder de naam Maxim’s.

bakker-orsouw

Ojee! Bakker Van Orsouw failliet, dit komt er nu

Even schrikken: banketbakkerij Van Orsouw is failliet verklaard. Wél maakt de zaak in hartje Zwolle ...

Superduper

super-duper-zwolle
Foto: Lisette Kapperts

Superduper was een vrolijke vintagewinkel aan de Luttekestraat vol met kleding, accessoires en schoenen uit de jaren zestig, zeventig en tachtig. Nostalgie!

Claire’s Zwolle

claires
Foto | indebuurt Zwolle

Claire’s in hartje Zwolle is gesloten, weg, schluss. Waar halen we nu al die gekleurde trendy sieraden en haarspulletjes?

V&D

vroom-en-dreesman-zwolle1
V&D Zwolle in de Diezerstraat | Foto: Historisch Centrum Overijssel

Nostalgie ten top: de Vroom en Dreesman. Dit is een oude foto toen V&D nog in de Diezerstraat zat, want daarna verkaste de boel natuurlijk naar de Roggenstraat (tot ongeveer drie jaar geleden). Waar ging je altijd heen om met je moeder samen te lunchen tijdens een middagje shoppen? Waar scoorde je je mooie sokken en panty’s? En waar slaagde je altijd voor je schoolspullen? Dat was V&D: remember?

Invito

kiko-zwolle
Foto: Google Maps

De Schoenenfabriek is drie jaar geleden verdwenen uit de Diezerstraat, en ruim daarvoor de Invito. Hopelijk is er meer animo voor make-up, aangezien er nu een KIKO in het pand zit.

Peek & Cloppenburg

diezerstraat-zwolle
Foto ter illustratie | Foto indebuurt Zwolle

Kun je je de Peek & Cloppenburg aan de Diezerstraat 26 nog herinneren? Je kocht er internationale merken voor fijne prijsjes; nu vind je de winkel nog maar op drie plaatsen in Nederland. Maar dit was niet de enige winkel op nummertje 26 aan de Diezerstraat. In 2001 kwam er in de plaats van Peek & Cloppenburg een Forecast. Daarna volgde kledingzaak DIDI, die sinds kort ook permanent gesloten is wegens een failliesement. Wat zal er nu komen?

Mis jij er nog één?

fotos_zwolle_indebuurtzwolle_111
Diezerstraat | Foto: indebuurt Zwolle

Natuurlijk hebben we ook nog Pipoos, EXPO, Schweigmann Kinderkleding en zóveel meer. Laat het ons weten als je nog een andere leuke tip hebt, dan vullen wij de lijst aan.

Zwolse Jasmijn maakt houten plattegronden met de lasersnijder

Zwolse Jasmijn maakt houten plattegronden met lasersnijder: ‘Mensen herkennen hun straat meteen’

Zwolle, Dalfsen, Deventer en Raalte: het is een kleine greep uit de steden en dorpen waar de Zwolse ...
Binnenkijken bij Nikki

Binnenkijken bij Nikki in Dieze: ‘Mensen zeggen dat we een vtwonen-huis hebben’

Door haar werk als visual merchandiser is een ruimte stijlvol inrichten appeltje-eitje voor de Zwols...
Pagina 1/9
⟵ swipe swipe ⟶

adv.