Zwolle

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Zwolse Helga doet mee aan fitness-challenge: ‘Ik wil de beste versie van mezelf worden’

Aangeboden door Vital Palace 5 februari 2020

Elk jaar organiseert sportschool Vital Palace de VitalChallenge. Een verslavend leuke competitie waarbij je in drie maanden (nog) fit(ter) kunt worden! De Zwolse Helga doet al voor de vierde keer mee: ”Ik wil de beste versie van mezelf worden!”

No excuses

De VitalChallenge is een wedstrijd waar jij je eigen doelen stelt. Afvallen, droogtrainen of juist je conditie verbeteren. Elk doel verdient een prijs! ”Het is een goeie stok achter de deur”, vertelt Helga. ”Je kunt simpelweg geen smoesjes meer bedenken omdat alles zo goed geregeld is en het ook echt een leuke challenge is.”

Cadeautje voor jezelf

”Het gaat elk jaar wat beter, vorig jaar kreeg ik zelfs de tweede prijs”, vertelt Helga. De eerste keer dat de Zwolse meedeed was na een zwangerschap. ”Ik wilde mijn oude lichaam terug, en dat lukte! Daarna voelde ik me zelfs nog beter dan voor de zwangerschap.” Dit jaar heeft Helga een ander doel: ”Ik wil mijn gewicht behouden, maar meer spiermassa opbouwen.” Droogtrainen dus! ”Maar eigenlijk is dat bijzaak, ik voel me er veel fitter door. Dat is het mooiste cadeautje dat je jezelf kunt geven!”

Helga in de gym bij Vital Palace | Foto indebuurt Zwolle

Samen sterker

Helga traint al bijna drie jaar bij Vital Palace. ”Ik loop veel hard. Omdat dat wat eenzijdig is, wilde ik er ook krachttraining bij gaan doen. Mijn vriendinnen sporten hier ook en ik woon dichtbij. De keuze voor een sportschool was dus snel gemaakt!”

Tijdens de VitalChallenge ga je de strijd aan met andere Vital’ers, maar je doet het ook samen met elkaar. Samen ben je immers sterker! ”Het is een gezellige sportschool. Je maakt gemakkelijk contacten, daardoor is het nog leuker om te gaan sporten. Je motiveert elkaar en daagt elkaar uit door bijvoorbeeld nieuwe oefeningen en recepten te delen.”

Helga (in het midden) bij de prijsuitreiking in 2019 | Foto Vital Palace

Uitdaging

Drie maanden keihard sporten, gezond eten en geen alcohol drinken. Klinkt als een pittige uitdaging, maar volgens Helga valt het erg mee. ”Het trainen is af en toe wel heel zwaar. Maar doordat ik een doel heb, houd ik het goed vol. Ik wil het natuurlijk nog beter doen dan vorig jaar!”

En als je in de kroeg staat met een spa rood of op een verjaardag zit zonder taart, is dat dan niet saai? ”Nee hoor”, lacht Helga. ”Je krijgt af en toe wel opmerkingen: wat doe je hier als je niet mag drinken of ah, je kunt het best hebben. Gek genoeg heb ik er zelf helemaal geen problemen mee. Dankzij de challenge heb je echt een goeie focus om de juiste mindset vast te houden. Het is echt een leefstijl!”

Uit je comfortzone

Om ervoor te zorgen dat elke deelnemer zijn of haar doelen bereikt, wordt iedereen ondersteund door een coach van Vital Palace. Je gaat aan de slag met je eigen of door de coach verkregen eet- en trainingsschema’s. Ook organiseert de sportschool diverse toffe clinics (bijvoorbeeld de halve marathon-clinic ter voorbereiding op de Halve Marathon van Zwolle) en actieve workshops die aansluiten bij de verschillende doelen.

Helga: ”Je wordt echt uitgedaagd om uit je comfortzone te stappen en net nog even iets verder te gaan dan normaal. Wat ik zelf heel fijn vond was het voedingsadvies van de trainer. De toegevoegde suikers liet ik al staan, maar ik at nog wel veel vetten. Ik heb geleerd dat ik door meer eiwitten te eten betere resultaten kan bereiken.”

Helga in de gym bij Vital Palace | Foto indebuurt Zwolle

De hoofdprijs

Tijdens de VitalChallenge leer je meer over voeding, training en techniek. Daarnaast maak je kans op mooie prijzen en gratis sporten bij Vital Palace. Maar volgens Helga is de hoofdprijs het resultaat wat je bereikt. ”Ik was echt zo trots op mezelf! Ik vind het fijn om te weten dat ik het doorzettingsvermogen in huis heb. Daarbij voel ik me na drie maanden zoveel fitter, dat had ik nooit verwacht! En ja, die platte buik voor de zomer, dat is ook fijn!”

Meer informatie over de VitalChallenge vind je hier. Ga jij de uitdaging aan? Schrijf je in bij de balie in de Vital Huiskamer.

Gratis weekpas en de kidsclub: 6 x daarom is het bij deze sportschool zo chill

Ben je op zoek naar een sportschool die altijd open is en waar het nooit te druk is? Waar jij geen n...

Meer over Vital Palace ontdekken?

Vital Palace sportscholen

Gesloten09:00 - 18:00

Tuinstraat 15, Zwolle

Bekijk meer:sportscholen

adv.