Redacteur Annelynn deed mee met een lesje Fitjump

Aangeboden door Rebound World Zwolle 16 februari 2018

Rebound Zwolle alleen voor kinderen? Echt niet! Op dinsdag, donderdag en vrijdag kun je in de avonduurtjes flink losgaan op de trampolines. Redacteur Annelynn wilde dit ook eens meemaken en deed mee met een lesje Fitjump.

Wat krijg je als je een trampoline, fitness en bootcamp samenvoegt? Juist, Fitjump! Een ideale workout om heel wat calorieën te verbranden. “Een halfuurtje jumpen en je bent al 350 tot 500 calorieën kwijt,” vertelt Jorick, de instructeur van vanavond. Niet alleen je beenspieren worden aan ’t werk gezet, maar ook je buikspieren, armspieren, bekkenbodemspieren en zo kunnen we nog wel even doorgaan.

Jump, sweat en smile

via GIPHY

Met marcheren op de plek beginnen we met z’n tienen de les. Dan volgen wat knieënbuigingen – oftwel squats – en mogen we lekker warm springen. Ik was helemaal vergeten hoe leuk het is om zo hoog in de lucht te zweven! Gebots met medejumpers gaat niet gebeuren, want iedereen heeft zijn eigen afgebakende jumpvlak.

Kleine kans op blessures

“Het is leuk voor iedereen, want je kunt het zo moeilijk maken als je zelf wil,” vertelt Jorick. Wat minder zweten? Zet niet zo hard af en je springt wat lager. Doe je aan Fitjump dan heb je ook minder kans op blessures. Door de vering worden je gewrichten minimaal belast terwijl je spieren juist keihard werken. Win-win dus!

rebound fitjump zwolle
Foto | indebuurt Zwolle

Full-body workout

Alleen sprongetjes maken gaat het niet worden vanavond. Het is immers een full-body workout! Instructeur Jorick pakt de dynaband – een breed elastiek – er bij. Daarmee gaan we ons biceps en triceps trainen. Op de trampoline sta je wat wiebelig, maar aan de andere kant is squaten niet zo moeilijk meer. Ook crunches en push-ups op de kussenrand komen langs.

rebound fitjump zwolle
Foto | indebuurt Zwolle

Een halfuurtje flink zweten

Drukke mensen gaan dit geweldig vinden, want de les duurt maar een halfuurtje. Mensen die niet dagelijks in de sportschool staan – zoals ik – zijn ook blij. Want het is zo intensief dat al je spieren echt wel even genoeg hebben gehad. Maar kan jij nou niet genoeg krijgen? Geen probleem, want je mag een kwartier voor en na de les van de ene naar de andere kant van de zaal jumpen. Misschien even die salto’s en flikflaks oefenen?

Hoewatwaar: dinsdag en donderdag van 19.15 uur tot 19.45 uur en vrijdag van 20.15 tot 20.45 uur.

Vanaf maart gelden deze prijzen:

  • 1 fitjumples: 7,50 euro
  • 1 fitjumples + 30 min free jump: 10,00 euro
  • 10 x fitjumples + 30 min free jump (strippenkaart) + eenmalig gratis introducé: 60,00 euro

Meld je aan via [email protected] of bel 0626953720.

via GIPHY

Rebound World Zwolle entertainment

Nu open10:00 - 20:00

Ossenkamp 3, Zwolle

Bekijk meer:entertainment