Zwolle

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Rammen op een bokszak: ‘Het is de beste therapie’

Aangeboden door Robby’s coaching 27 juli 2020

Toen Anita* voor een sportmassage bij Robby’s Coaching kwam, had ze nooit verwacht dat het haar leven zou veranderen. Inmiddels staat ze elke week op de boksmat en gaat ze het gevecht aan met haar angsten. ”Eerst kwamen er veel tranen, dat vond ik moeilijk. Nu leer ik dat die emoties er óók mogen zijn.” 

*Naam is gefingeerd om privacyredenen. Werkelijke naam is bekend bij de redactie. 

De Zwolse was al vaker bij de huisarts geweest. ”Ik zat niet lekker in mijn vel. Ik werd doorverwezen naar een praktijkondersteuner, maar daar kwam ik niet echt verder mee. Dit kwam precies op het juiste moment!”

Gelijk een klik

Na de massage voor haar rugklachten kwamen Anita en Robby Alidjan aan de praat. ”We hadden een klik. Ik voelde me hier gelijk thuis”, vertelt Anita. Volgens Robby is dat één van de belangrijkste dingen. ”We creëren een veilige omgeving om met problemen aan de slag te gaan”, vertelt de coach. Anita beaamt: ”Juist omdat ik me zo veilig voelde, begon ik te vertellen. En toen kwam er veel los: dingen die ik weggestopt had en nu een plek mag geven.”

Leren voelen

De weerbaarheidstraining van Robby’s coaching helpt je meer zelfvertrouwen te krijgen en leert je beter je grenzen aan te geven. ”Op de mat komen er vanzelf dingen boven”, vertelt de Zwolse. ”Zo ontdekte ik hoe vaak ik eigenlijk over mijn grenzen ging en hoe vaak ik mijn gevoel uitschakelde in een moeilijke situatie. Nu leer ik weer te voelen en ook te handelen naar mijn gevoelens.”

Tranen

Tijdens de coachingssessies met de bokszak gaat ze letterlijk het gevecht aan met haar trauma’s. ”Eén van de belangrijkste dingen die ik heb geleerd is om zelf de leiding te nemen. Niet zomaar te doen wat de ander zegt, maar ook leren zeggen: tot hier en niet verder. Ik ben veel te lang doorgeraasd”, zegt ze geëmotioneerd. ”Ja, dan komen er tranen, maar dat is goed. Ik kom er nu achter dat het oké is om toe te geven dat het even niet gaat.”

Jezelf zijn

Robby: ”Ik wil dat iedereen hier zichzelf kan zijn, anders werkt de coaching niet. Ik kijk naar de persoonlijke situaties en daarmee maak ik voor iedereen een uniek plan. Doordat we zo kleinschalig zijn, kunnen we echt persoonlijke aandacht geven.” Anita beaamt: ”Anders had ik het nooit gedurfd. Wat ik ook voel of zeg, hier is het goed.”

Op de juiste weg

Door de coronacrisis stonden de coachingssessies even on hold. ”Gelukkig hebben we toen wel buiten kunnen sporten. Zo ben ik de tijd toch goed doorgekomen!”, vertelt Anita.

Inmiddels staat ze weer elke week in de gym aan de Voltastraat én boekt progressie. ”Ik was vroeger vaak moe, dat gaat nu beter. Daarnaast heb ik dankzij de sessies een nieuwe baan gevonden die beter bij me past. Ik ben er nog niet, maar ik ben op de juiste weg!”

Wil jij ook beter in je vel zitten? Wil je meer structuur in je leven of heb je hulp nodig bij het afvallen? Robby staat voor je klaar! Je kunt vrijblijvend een afspraak maken via de oranje button. 


Deze bijdrage wordt je aangeboden door Robby’s coaching. Meer over Robby’s coaching ontdekken?

Robby’s coaching coaches

Voltastraat 23 a en b, Zwolle

Bekijk meer:coaches

Lees ook:

Robby geeft Zwollenaren hun zelfvertrouwen terug: ‘Ook mijzelf heb ik weer teruggevonden op de mat’

Kinderen die gepest worden of weinig zelfvertrouwen hebben, lopen dankzij Robby weer zelfverzekerd h...

adv.