Zwolle

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Plonsen maar! De Zwolse Zwemvierdaagse gaat weer van start en je kunt je nu aanmelden

Door Melanie Borgman 11 juni 2019

Spetter, spieter, spater! Ben jij gek op een (flink) rondje zwemmen? Goed nieuws, want van maandag 24 juni tot en met vrijdag 28 juni staat het Openluchtbad in Zwolle in het teken van de Zwolse Zwemvierdaagse.

Het evenement krijgt ondersteuning van de Koninklijke Nederlandse Zwembond (KNZB). Het doel van de vierdaagse? Mensen, maar vooral kinderen stimuleren om te zwemmen. Plonsen maar!

Vier dagen zwemmen

In de week van de Zwolse Zwemvierdaagse moeten deelnemers tenminste vier van de vijf avonden een afstand van 500 meter zwemmen. Dat is minimaal tien baantjes in het grote bad. Als je alleen een A-diploma hebt, volstaat 250 meter per dag. Je kunt dagelijks starten tussen 16.00 uur en 18.30 uur. Wie aan het eind van de week tenminste vier dagen aan de verplichte afstand heeft voldaan, krijgt een medaille. Whoop!

Vijftigste zwemvierdaagse

Dit jaar krijgt het spektakel een extra feestelijk tintje, want de zwemvierdaagse bestaat vijftig jaar! Zo is er op maandag een demo van duikvereniging De Tuimelaar, op dinsdag een optreden van Shantykoor De Iselanders, op woensdag van Trekzakclub Goed Folk en op donderdag en vrijdag treedt DJ Henri Geerlings op, zo meldt De Stentor.

Hoewatwaar

De Zwolse Zwemvierdaagse vindt plaats van maandag 24 juni tot en met vrijdag 28 juni en je kunt dagelijks starten tussen 16.00 uur en 18.30 uur. Ook niet-leden zijn van harte welkom om baantjes te zwemmen. Leden van het Openluchtbad, Swol1894 en ZV44 betalen vier euro en niet-leden zeven euro. Meedoen? Leuk! Via deze site kun jij je inschrijven voor de zwemvierdaagse.

Ook interessant:

Het Veldtrip Festival in Zwolle gaat dit jaar tóch niet door

Helaas, Veldtrip Festival 2019 in Zwolle is afgelast, zo meldt de organisatie. Het is niet precies d...
hudsons-bay-zwolle

Hudson’s Bay Zwolle sluit mogelijk de deuren

Winkelketen Hudson's Bay dreigt met het sluiten van vestigingen in Nederland, zo lezen we op nieuwss...

Meer over

Doen Sport

adv.