Kijktip: Zwolse Lotte van Beek vandaag in actie tijdens Olympische Spelen

Door Hilke Vos 12 februari 2018

De Olympische Winterspelen van 2018 in Pyeongchang zijn gestart: tot en met zondag 25 februari proberen alle topsporters zoveel mogelijk medailles te bemachtigen. Zo ook de Zwolse schaatsster Lotte van Beek, die vandaag in actie komt op de olympische 1500 meter. Duimen draaien!

Tijdens de Olympische Winterspelen van 2018 worden verschillende sporten beoefend, zoals snowboarden, schaatsen en bobsleeën. In totaal hebben zich dertig Nederlanders gekwalificeerd.

Vanmiddag staat bij het schaatsen de 1500 meter voor vrouwen op het programma en zien we vanaf 13.30 uur of het Ireen Wüst, Marrit Leenstra of Lotte van Beek lukt om een medaille voor Nederland binnen te halen. Lotte van Beek verschijnt in de dertiende rit in de baan tegen de Japanse Ayaka Kikuchi.

via GIPHY

Brons voor Lotte

Leuk om te weten: vier jaar geleden leverde deze afstand in Sotsji een oranje podium op. Jorien ter Mors (dit keer niet gekwalificeerd) was toen olympisch kampioene en Ireen Wüst en Lotte van Beek grepen respectievelijk het zilver en brons. Nu gaan we voor (Zwols) goud!

Bekijk hier de complete loting.

adv.