Zwolle

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Geen geraniums, maar basketbal voor ouderen: ‘Het is net nieuw in Zwolle’

Aangeboden door Rabo ClubSupport 12 november 2020

Met Rabo ClubSupport investeert Rabobank in lokale clubs en verenigingen. Dat doen ze niet voor niks: dit zijn dé plekken waar je als buurt samenkomt. Landstede Basketbal Z.A.C. uit Zwolle deed ook mee en gaat walking basketbal introduceren op de club. Voorzitter Tonok Bwefar: “Zo blijven ouderen betrokken bij de maatschappij.”

Van walking voetbal heb je misschien al eens gehoord, maar walking basketbal is vrij nieuw. “Het is ‘gewoon’ basketbal, maar dan op een lager tempo, zodat je het prima kunt doen als je wat ouder bent”, vertelt Tonok. “Het werd eerder georganiseerd bij Landstede Basketbal in Zwolle, maar de coronacrisis gooide roet in het eten. Wij zagen toen de mogelijkheid om het op onze club te organiseren. We merken namelijk dat veel mensen de club verlaten als ze ouder worden. Dat is zonde, want bewegen is belangrijk. Juist als je ouder wordt. Daarnaast zorgt een lidmaatschap bij de club ervoor dat je betrokken blijft bij de maatschappij en in contact komt met andere generaties. Dat zorgt voor een leuker sociaal leven.”

‘Het gaat erom dat je in contact komt met anderen’

Landstede Basketbal Z.A.C. is van plan om te beginnen met walking basketbal zodra de coronacrisis het toelaat. “We hebben al een aardig groepje mensen dat geïnteresseerd is. Je kunt starten vanaf 55 jaar, maar zeventigplussers kunnen ook prima meedoen. Veel deelnemers hebben in het verleden op basketbal gezeten, maar dit is natuurlijk niet nodig. Het gaat erom dat niet achter de geraniums gaat zitten, maar beweegt en in contact komt met andere Zwollenaren.”

Hulp van Rabo ClubSupport

De bijdrage van Rabo ClubSupport gaat de club vooral gebruiken voor de opstart van de groep. “Voordat we up and running zijn, moeten we reclame maken, een zaal huren en mensen laten kennismaken met de sport. Om dat te kunnen realiseren, krijgen we gelukkig hulp van Rabobank. Daar zijn we superblij mee!”

Niet alleen Landstede Basketbal Z.A.C. kreeg een bijdrage

Clubs en verenigingen zijn waardevol voor ons land, vindt Rabobank. Rabo ClubSupport ondersteunt de bank op het gebied van kennis, netwerk en financiën. Hierdoor kunnen clubs en verenigingen als Landstede Basketbal Z.A.C. iets betekenen voor de buurt. Bijvoorbeeld door walking basketbal te organiseren voor ouderen, maar ook door het clubhuis te verduurzamen, gezond voedsel aan te bieden in de kantine of trainingsprogramma’s voor gehandicapten op te zetten.

Landstede Basketbal Z.A.C. is niet de enige geluksvogel die een bijdrage kreeg in Zwolle. Er zijn veel meer clubs en verenigingen die een bijdrage ontvangen. Ben je benieuwd welke dit zijn? Kijk dan op rabobank.nl/clubsupport.


Deze bijdrage wordt je aangeboden door Rabo ClubSupport. Meer over Rabo ClubSupport ontdekken?

Rabo ClubSupport

adv.