Bas zet Zwollenaren onder stroom: ‘Fit worden zonder uren in de sportschool’

Aangeboden door Fit Quick Zwolle

Fit Quick Zwolle
Foto door Stefan Lucassen

Een workout doen terwijl je onder stroom staat. Klinkt shockerend, maar volgens Bas Smit van Fit Quick is het dé manier om fit te worden. Via indebuurt kun je nu een gratis proefles volgen en het zelf ervaren.

”Ik was zelf vroeger helemaal niet zo sportief”, vertelt de Zwolse ondernemer. Bas kwam via een vriend in aanraking met EMS, wat staat voor electronic muscle stimulation. ”Hij was zo enthousiast. Het maakte mij nieuwsgierig. Na een paar lessen was ik om. Door EMS ben ik sterker en fitter en het kost maar 20 minuten.”

Superfit in 20 minuten met EMS

EMS is trainen onder weerstand met elektronische impulsen. Bas zag daar wel brood in. ”Ik wou graag ondernemen en in 2017 bestond dit concept nog niet in Zwolle. Slim trainen is hét sporten van de toekomst. Iedereen heeft wel eens een abonnement op de sportschool gehad zonder er gebruik van te maken.” Geen tijd, geen zin. Die smoesjes zijn met EMS verleden tijd. ”Je behaalt in 20 minuten hetzelfde resultaat als met een training van anderhalf uur. Bovendien heb je altijd een stok achter de deur. Je traint bij Fit Quick met begeleiding en boekt elke week een afspraak. En de training gaat altijd door. Ook als het slecht weer is”, glimlacht Bas.

Foto door Stefan Lucassen

Hoe werkt het?

In de ruime studio in Westenholte laat Bas zien hoe de EMS-training werkt. ”Je trekt eerst een pak aan met elektroden op borst, buik, benen, billen en armen. Daaronder draag je een katoenen broek en T-shirt. Dat maken we nat voor de geleiding van de elektronische impulsen”, legt Bas uit. ”Door laag frequente elektronische impuls worden de spieren gestimuleerd. Ik zet mensen onder stroom, maar dat klinkt natuurlijk niet zo aantrekkelijk”, lacht hij. ”Ik leg het vaak zo uit: de spieren spannen aan en ontspannen zonder dat je daar zelf iets voor hoeft te doen.”

Sporten zonder al te veel te hoeven bewegen dus. Klinkt ideaal. ”Dat is het ook”, zegt Bas. ”Het eerste voordeel is dat de grote en de kleine spiergroepen beter gaan samenwerken. Daarnaast wordt de doorbloeding en de stofwisseling gestimuleerd. EMS is goed voor spierconditie, spiermassa en bevordert vetverbranding en gewichtsverlies. Je kunt zelf kiezen welke zones van het lichaam je zwaarder belast: benen en billen, of juist armen en borst.

Het mooiste compliment is, dat mensen hier weer plezier krijgen in het bewegen.

De hamvraag is: hoe voelt het om onder stroom te staan? ”Ik hoor verschillende reacties: van prettig tot onplezierig. De eerste proefles bouwen we het rustig op. Mensen vinden het vaak wel spannend of zien er tegenop. Dan is het fijn om te weten dat je er na 20 minuten vanaf bent”, zegt Bas met een knipoog.

Voor wie is EMS?

De personal trainer krijgt allerlei mensen over de vloer. ”De jongste is 21 en de oudste is 68. De meesten trainen hier al jaren. Veel mensen waren al lid van de sportschool, maar er gingen nooit heen. Dan betaal je eigenlijk voor niets.” Fit Quick werkt niet met abonnementen. ”Je kunt een strippenkaart kopen van 12 tot 96 strippen. Zo betaal je alleen voor wat je afneemt.”

Lees verder onder de galerij.

Bij Fit Quick train je in kleine groepjes van 2 tot 4 personen. Elke training duurt 20 minuten. ”We beginnen rustig met een warming up en doen daarna verschillende oefeningen, bijvoorbeeld squats of push-ups. Veel EMS-trainers trainen alleen met lichaamsgewicht, maar een training met kettlebell of bokszak maakt de work-out effectiever en leuker”, zegt Bas. ”Terwijl je een oefening doet voor je beenspieren, worden je armspieren ook getraind. De elektronische impulsen gaan continu door. We sluiten de sessie af met een conditietraining om de hartslag te verhogen.”

Ook Zwolse sportfanaten weten Fit Quick goed te vinden. ”Het is een goede aanvulling op elk sportschema. Ik train ook fanatieke zwemmers of voetballers. Eigenlijk is EMS voor iedereen. Alleen zwangere vrouwen en mensen met epilepsie of een pacemaker kunnen het niet doen.”

Gratis proefles

Ben je aan het afvallen en wil je jouw lichaam een boost geven? Of wil je sterker worden? Dan is het een goed idee om je regelmatig onder stroom te laten zetten door Bas. ”Als je resultaat wilt, moet je hier elke week zijn. Zo simpel is het! Iedereen zou EMS minstens één per week moeten doen. Maar je kunt ook twee keer per week komen.” Veel mensen die Bas begeleidt, hebben weinig tijd om te bewegen of hadden zelfs een hekel aan sporten. ”Het mooiste compliment is dat mensen hier weer plezier krijgen in het bewegen”, zegt de personal trainer.

Goed nieuws: als indebuurtlezer kun je EMS nu gratis testen! Tijdens een proefles ter waarde van 18 euro krijg je uitleg over EMS en kun je de training zelf ervaren. Boek jouw proefles via de contactpagina van Fit Quick en noem ‘gratis proefles indebuurt Zwolle’ als onderwerp.

Ondernemer gezocht!

Bas staat al vier jaar aan het roer van Fit Quick en is op zoek naar een ondernemer met wie hij zijn bedrijf kan uitbreiden. ”Fit Quick groeit razendsnel. Bovendien is er op deze locatie veel meer mogelijk dan alleen EMS-trainingen, bijvoorbeeld iets met coaching of voeding. Ik zoek iemand met creatieve ideeën, zodat we Fit Quick samen naar een hoger niveau kunnen tillen.”

Ben of word jij die sportieve ondernemer? Stuur een korte motivatie naar [email protected]

Fit Quick Zwolle

Loggerweg 5, 8042 PG Zwolle

Nu gesloten

Meer informatie

Fit Quick Zwolle

Loggerweg 5, 8042 PG Zwolle

Nu gesloten

Meer informatie

Meer in deze categorie

Partnerbijdragen

Ga naar “Veel groeimogelijkheden én fijne voorwaarden: IKEA Zwolle zoekt nieuwe collega’s!”

Veel groeimogelijkheden én fijne voorwaarden: IKEA Zwolle zoekt nieuwe collega’s!

Aangeboden door IKEA Zwolle

Ga naar “12 x de leukste uitjes voor in de herfstvakantie (met korting!)”

12 x de leukste uitjes voor in de herfstvakantie (met korting!)

Aangeboden door Leukstetickets.nl

Ga naar “Ai! Zoveel verkeersongelukken waren er vorig jaar in Zwolle”

Ai! Zoveel verkeersongelukken waren er vorig jaar in Zwolle

Aangeboden door Independer

verkeerslicht-tempo-team

In onze gids

Ga naar “Wayback Burgers Zwolle”

Wayback Burgers Zwolle

 • Diezerkade 10
 • Restaurants en horeca
 • Gesloten
wayback burgers zwolle
Ga naar “Het Refter”

Het Refter

 • Bethlehemkerkplein 35a
 • Cafés
 • 11:00 - 01:00
hetrefter

Nu geopend

Ga naar “’t Pestengasthuys”

’t Pestengasthuys

 • Weversgildeplein 1
 • Restaurants en horeca
 • Gesloten

Nu gesloten

Aanbiedingen

Ga naar “Herfstkorting op laserontharing van oksels, bikinilijn en onderbenen”

Herfstkorting op laserontharing van oksels, bikinilijn en onderbenen

 • Laserkliniek Zwolle
 • Geldig t/m 21 december 2021

Topper

Ga naar “Deze wijnen van Mondovino zijn getest door een wijnschrijver”

Deze wijnen van Mondovino zijn getest door een wijnschrijver

 • Mondovino
 • Geldig t/m 31 oktober 2021

Topper

Ga naar “Nieuw bij Wax & Beauty: memberships”

Nieuw bij Wax & Beauty: memberships

 • Wax & Beauty
 • Geldig t/m 31 oktober 2021

Topper

Ga naar “Jumbo aardappelen € 1,00”

Jumbo aardappelen € 1,00

 • Jumbo
 • Geldig t/m 9 november 2021
Ga naar “alles van Vileda 25% korting”

alles van Vileda 25% korting

 • Blokker
 • Geldig t/m 24 oktober 2021

Vacatures

Ga naar “(Aankomend) Verkoopmedewerker”

(Aankomend) Verkoopmedewerker

 • Warmteservice Zwolle
 • Fulltime

Topper

Ga naar “Bouwplaatsmedewerker bij Nikkels”

Bouwplaatsmedewerker bij Nikkels

 • Nikkels Bouwbedrijf
 • Fulltime

Topper

Ga naar “Financieel adviseur”

Financieel adviseur

 • Van Bruggen Adviesgroep Zwolle
 • Fulltime

Topper

Ga naar “Pedagogisch medewerker bso bij Doomijn Kinderopvang Sportlaan”

Pedagogisch medewerker bso bij Doomijn Kinderopvang Sportlaan

 • Doomijn Kinderopvang Sportlaan
 • Parttime

Topper

Ga naar “Allround (online)winkel medewerker (m/v) 16-24 uur.”

Allround (online)winkel medewerker (m/v) 16-24 uur.

 • Kalf Kostuums
 • Parttime