Zwolle

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

5 x wandelingen die je kunt doen vanuit Zwolle

Door Annelynn Kooistra 8 december 2019

Zin in een stevige wandeling? Je hoeft niet de auto te pakken, want vanuit Zwolle kun je ook mooie wandelingen in de natuur maken. We verzamelden vijf leuke routes in Zwolle. Wandelschoenen aan en gaan! 

Page 1/5
⟵ swipe swipe ⟶

Langs de IJssel

Loop over de dijk en kijk naar het hoge water in de IJssel en het zicht over onze buurstad Hattem en de Veluwe. Na een tijdje verandert de dijk in een stukje park: het Engelse Werk. Even uitpuffen met een theetje kan bij De Huppe. De route is bijna 9 kilometer.

Bron: Route.nl 

Toerist in eigen stad

Shoppend ken je de binnenstad van Zwolle natuurlijk al. Door een route te volgen, kijk je met heel andere ogen naar onze stad. Leuk om te doen op een saaie zondagmiddag! Route is zo’n 5 kilometer lang.

Bron: Routeyou.com 

Herfterlaan

Hier loopt het andere water van Zwolle: de Nieuwe Vecht. Net buiten de wijk Berkum loop je dit leuke rondje door de akkers en velden. Even lekker uitwaaien! Auto parkeren kan bij de Ambelt. Wandelschoenen aan, want het is een stevige wandeling van 9,18 kilometer.

Bron: Routeyou.com

Rondje Wijde Aa

Nog een rondje van 9 kilometer: vanaf de wijk Aa-landen, langs de Westerweldse Aa en vervolgens om de plas de Wijde Aa heen. Je kunt halverwege afsnijden, maar wil je het rondje afmaken wandel je ook nog over de Agnietenberg.

Bron: wandelzoekpagina Naberpaden. 

Rondje Zwolle

Voor deze wandeling moet je wel wat spieren en doorzettingsvermogen hebben. Want wil je de hele 45 (!) kilometer lopen, ben je zo’n 11 uur bezig. Je komt wel heel Zwolle tegen: kronkelige paadjes, landgoederen, water en dwars door de wijken van Zwolle. Daarom ook heel leuk om een deel te lopen. Kan je niet meer, loop je zo rechtstreeks naar huis.

Bron: Route.nl 

Brug Pannenkoekendijk

Ontbreken van voetpad Pannekoekendijk, de gemeente reageert

Onlangs publiceerden we een artikel met (verkeers)zaken waar jullie tegenaan lopen. We legden één va...

Doe mee aan de indebuurt Zwolle kerstkaartenactie voor eenzame ouderen

Stel je eens voor dat je de feestdagen helemaal alleen doorbrengt. Voor veel ouderen in Zwolle is di...
living-room-2569325_1280

Net te koop: miljoenenvilla in Zwolle mét bios, gluur maar mee

Aan de Oude Marsveld in Zwolle sinds een week een klassieke, vrijstaande villa te koop voor ruim een...
Page 1/5
⟵ swipe swipe ⟶

adv.