Sinterklaasintocht in de Zwolse wijken: deze dingen moet je weten

Door Hilke Vos 25 november 2017

Sinterklaas hebben we vorig weekend al in het centrum van Zwolle gespot, maar omdat hij nog wat plek in zijn agenda over heeft, bezoekt de Goedheiligman – samen met zijn Pieten – morgen ook nog even een paar andere Zwolse wijken. Petje – uh, mijter – af! Wij hebben voor je uitgezocht waar je om welke tijd moet zijn.

LET OP: dit overzicht is van 2017, klik hier voor de lijst met Zwolse Sinterklaasintochten in 2018.

Sinterklaasintocht Stadshagen

Op zaterdag 25 november brengt Sinterklaas een bezoekje aan Stadshagen. De Goedheiligman komt om 12.15 uur naar het haventje bij de Twistvlietbrug en loopt daarna mee in een optocht door de wijk met gezellige muziek van de Van Limburg Stirum Pietenband. Rond 14.00 uur komt het gezelschap aan in het winkelcentrum van Stadshagen, waar Sint een bezoekje brengt aan de winkeliers en de winnaars van de puzzeltocht een prijs overhandigt.

via GIPHY

Sinterklaasintocht Berkum

Natuurlijk staat ook Berkum op de planning, tevens op zaterdag 25 november (Sint krijgt het druk!). Hij komt dit jaar zelf naar wijkcentrum de Weijenbelt toe, waar vanaf 10.30 uur een groot Sinterklaasfeest plaatsvindt onder muzikale begeleiding van Juffr. Jannie. Dit jaar kunnen de kids verschillende spelletjes en activiteiten doen met de Pieten én is er een toffe kleurplatenwedstrijd.

Sinterklaasintocht Assendorp

Zet maar in je agenda: op zaterdag 25 november komt Sinterklaas ook nog eventjes naar Assendorp. Om 13.30 uur maakt de Sint z’n entree voor het Dominicanenklooster en na een rondje Assendorperstraat gaat de stoet rond de klok van 14.45 uur op het Assendorperplein samen met de kinderen op zoek naar het grote boek. Als klap op de pepernoot (uhh, vuurpijl) is er een toffe Pietendisco.

Sinterklaasintocht Zwolle-Zuid

Natuurlijk heeft de Sint ook nog tijd om op z’n paardje naar Zwolle-Zuid te galopperen. De Goedheiligman heeft ons ingefluisterd dat hij op zaterdag 25 november om 10.30 uur aankomt bij het grasveld achter Lidl. Voor die tijd zijn er al enkele Pieten aanwezig in het winkelcentrum en ook de Pietenband is vanaf 9.30 uur present en speelt swingende sinterklaasliedjes. Om 11.00 uur gaan de Sint en zijn Pieten naar Jena XL voor een warm welkom. Vanaf 11.30 uur kunnen alle kinderen in het winkelcentrum, aan de hand van een strippenkaart, een Pieten-spellenparcours doorlopen én mogen ze met Sinterklaas op de foto. Say pepernoot!

sinterklaas2015

Sinterklaasintocht Westenholte

Ook Westenholte staat op het programma van de Sint. Om zaterdag 25 november om 13.30 uur start de rondgang via de Weidesteenlaan. Daarna is er een pauze op het Petuniaplein waar de winkeliersvereniging de mooiste kleurplaat bekend zal maken. Vervolgens gaat de stoet via Westenhage naar het Anker, waar een vrolijke Pietendisco en toffe verrassingsoptredens zullen zijn. Ook kunnen de kids met de Sint op de foto, dus vergeet vooral je fototoestel niet.

Sinterklaasintocht Aa-landen

Ook Aa-landen doet gezellig mee: op 25 november start om 13.00 uur de intocht van de Sint vanaf wijkcentrum de Bolder. Aansluitend is er een feest in de Bolder, dus leg je party-outfit maar alvast klaar.

Iets vergeten?

Een intocht in Zwolle vergeten op te noemen? Trek dan aan onze mijter en wij vullen binnen no-time deze lijst aan.

Sinterklaas-optocht-Zwolle-wijken-2018

In deze wijken in Zwolle vindt de intocht van Sinterklaas 2018 plaats

Goed nieuws, want Sinterklaas komt ook in 2018 weer naar Zwolle! Natuurlijk komt de Goedheiligman sa...