Zwolle

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Sinterklaasintocht 2019 in Zwolle: dit is de route door de stad

Door Hilke Vos 18 oktober 2019

Wát kijken we allemaal uit naar het moment dat de Sint weer in het land is. Gelukkig hoeven we nog maar éven te wachten: schrijf maar vast in je agenda dat de Sinterklaasintocht 2019 in Zwolle plaatsvindt op zaterdag 16 november.

Intocht Sinterklaas 2019 centrum Zwolle

Organisator Stichting Evenementen Zwolle (SEZ) heeft weer een mooi programma in elkaar gezet. Om 13.30 uur moet iedereen zich verzamelen op het Rodetorenplein voor het Grote Sinterklaasfeest. Volgens de organisatie kun je trouwens beter iets eerder komen, want er wordt grote drukte verwacht. Om 14.20 uur komt de Sint net als vorig jaar aan via het water en daarna volgt een parade door de stad. Tussendoor, om 14.00 uur, vindt nog een ‘waterspektakel’ plaats.

Foto | SEZ

Route parade

Ook dit jaar zal de Sint verrast worden met een grote parade door de binnenstad, inclusief gave wagens, mascottes en sprookjesfiguren. De parade vertrekt om 15.00 uur vanaf de Buitenkant. Via de Vispoorterbrug, Thorbeckegracht, Diezepoorterbrug, Kerkstraat, Ter Pelkwijkstraat, Gasthuisplein, Oude Vismarkt, Korte Ademhalingssteeg komt Sinterklaas om 16.00 uur aan op het Grote Kerkplein. Tip van organisator Stichting Evenementen Zwolle (SEZ): kom op tijd om een goed plekje te zoeken, want het wordt druk!

Foto: indebuurt Zwolle

Wat nog meer?

Vanaf 14.00 uur vinden er op het Grote Kerkplein diverse activiteiten plaats voor kinderen in de leeftijd tot ongeveer tien jaar. Je kunt je laten schminken, echte circusacts doen, kleuren en spelletjes doen. Aan de ouders is ook gedacht: lekker gezellig even bijkomen en genieten van een hapje en drankje terwijl de (iets oudere) kids op het plein hun gang gaan. Vanaf 15.00 uur start het programma in het Academiehuis.

En dan wat nieuws: rond 16.00 uur komt Sinterklaas dus op het plein aan. Alleen gaat hij daarna naar het Academiehuis (Grote Kerk) voor het ontvangst. De mascottes en sprookjesfiguren zijn ook op het plein aanwezig. Durf jij Piet een handje te geven?

Nog even geduld

Het duurt nog wel even voor het 16 november is. Tot die tijd verheugen we ons gewoon op ’t heerlijk avondje met pepernoten én de foto’s van vorig jaar, natuurlijk. Leuke events die eerder (of nu al!) plaatsvinden:

stadsfestival 11

Stadsfestival Zwolle 2019: dit moet je weten

Yay! Van vrijdag 6 tot en met zondag 8 september vindt alweer de achtste (!) editie van het Stadsfes...
bobbi-eden-zwolle

Dit sexy event van Bobbi Eden vindt binnenkort weer plaats in Zwolle

Oelala! De erotiekbeurs van Bobbi Eden zal op 27,29 en 29 september voor de tweede keer in Zwolle ne...

adv.