Zwolle

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Ruim 400 Zwolse gezinnen kunnen eigenlijk geen Sinterklaas vieren: ‘Te gek voor woorden’

Door Marielle Huisjes 20 november 2020

Elk jaar zijn er veel gezinnen die geen Sinterklaas kunnen vieren, omdat het inkomen dat niet toelaat. Stichting Kind in Beeld zorgt er juist wél voor dat dit feest gevierd kan worden, door de actie ‘Sinterklaas vier je thuis pakket’. Zij delen dit jaar 850 cadeaus uit aan kinderen uit ruim 400 gezinnen in Zwolle. “Ik vind het mooi dat we dit doen, maar aan de andere kant is het ook eigenlijk te gek voor woorden dat het nodig is”, aldus Marja van Ettingen, secretaris Stichting Kind in Beeld.

Al vijf jaar bestaat Stichting Kind in Beeld. Zij zijn er voor kinderen die komen uit Zwolse gezinnen met een laag inkomen. De drie bestuursleden en acht werkgroepleden waaruit de stichting bestaat zorgen voor de leukste activiteiten, zo ook voor Hét Grote Sinterklaasfeest. Helaas gaat het dit jaar iets anders dan normaal. Elk jaar wordt het groots gevierd met een musical bij Landstede. Na afloop krijgen de kindjes een cadeau van Sint mee. De kindjes die niet naar het feest komen krijgen het cadeautje thuisgebracht. Nu worden alle cadeaus thuisbezorgd.

Het is dankbaar werk

Dit jaar krijgen de kinderen een cadeautje en een goodiebag van Sint. Ongeveer 45 vrijwillgers, waaronder de dames van Ladies’ Circle Zwolle, toveren zich om tot piet en bezorgen de cadeautjes bij de kindjes thuis. De sinterklaasviering vanuit Stichting Kind in Beeld wordt mede mogelijk gemaakt door donaties, onder andere van De Johanna Donk- Grote en Het Hervormd Weeshuis. Voor de helpers is het zelf ook een groot feest om de cadeaus te bezorgen. “Ik ben wel ’s om mijn nek gevlogen. Zo blij waren ze”, zegt Marja.

Tekst gaat verder onder de foto.

Foto: indebuurt Zwolle

Een groot aantal

“Ik vind het mooi dat we dit doen, maar aan de andere kant is het ook eigenlijk te gek voor woorden dat het nodig is”. Marja spreekt hier over het grote aantal van de kinderen dat uit een gezin met een laag inkomen komt. “Sinterklaas is een kinderfeest en zou door iedereen gevierd moeten kunnen worden.” Via de Gemeente Zwolle heeft Stichting Kind in Beeld toegang tot ruim 1500 kinderen bekend waarvan de ouders niet veel te besteden hebben. De stichting bereikt ook gezinnen via de Voedselbank. Dit jaar zijn er 850 kinderen aangemeld door hun ouders. “Je merkt wel dat er dit jaar meer zijn bijgekomen, door de coronacrisis”, vertelt Marja.

Lees meer:

Impacter

Eenzaamheid onder Zwolse jongeren neemt toe: ‘De problemen stapelen zich op’

Stel: je bent een thuiswonende student. Je volgt je lessen online, kan maar geen stageplek vinden en...
Nieuwjaarsduik Milligerplas

Geen nieuwjaarsduik in Milligerplas in Zwolle, dit is het alternatief

Helaas! De nieuwjaarsduik die elk jaar bij de Milligerplas in Stadshagen plaatsvindt, gaat op Nieuwj...
Jamin Diezerstraat

Lekker! Jamin komt terug naar Zwolle en opent al snel!

Goed nieuws voor snoepliefhebbers, want de bekende winkelketen Jamin komt terug naar Zwolle. De snoe...

adv.