Op deze plekken in Zwolle vindt de intocht van Sinterklaas plaats

Door Hilke Vos 7 november 2017

Goed nieuws, want de Goedheiligman heeft besloten om ook dit jaar weer een bezoekje te brengen aan Zwolle. Natuurlijk komt hij samen met zijn Pieten naar het centrum, maar het feestelijke gezelschap doet tevens een hoop andere wijken aan. Wij hebben voor je uitgezocht waar je om welke tijd moet zijn.

LET OP: dit overzicht is van 2017, klik hier voor de lijst met Zwolse Sinterklaasintochten in 2018.

Sinterklaasintocht hartje Zwolle

Het schiet al aardig op: Sinterklaas en zijn Pieten zullen op zaterdagmiddag 18 november rond 14.20 uur met de boot in Zwolle aankomen. Dit jaar zal de Sint verrast worden met een grote parade door de binnenstad, inclusief gave wagens, mascottes en sprookjesfiguren. Route: de Sint vertrekt om 15.00 uur vanaf het Rodetorenplein en zal via de Buitenkant, Vispoortbrug, Thorbeckegracht, Diezenpoortenbrug, Kerkstraat, Ter Pelkwijkstraat, Gasthuisplein, Oude Vismarkt en Korte Ademhalingssteeg richting het Grote Kerkplein lopen. Tip van organisator Stichting Evenementen Zwolle (SEZ): kom op tijd om een goed plekje te zoeken, want het wordt druk!

Het Grote Kerkplein wordt vanaf 14.30 tot 17.30 uur omgetoverd tot een echt feestplein met toffe activiteiten en een verrassend podiumprogramma. Door mee te doen aan activiteiten als springen, stormbaan lopen, tekenen, jongleren, pakjes gooien en schminken kunnen kinderen een Pietendiploma behalen. Het podiumprogramma zit vol met muziek, dans en leuke verrassingen. Rond 16.00 uur zullen Sinterklaas en zijn Pieten aankomen op het Grote Kerkplein om zich bij het feestgedruis te voegen.

Het programma ziet er als volgt uit:

  • 14.00 uur: de eerste activiteiten starten op en rond het Rodetorenplein en Grote Kerkplein
  • 14.20 uur: aankomst van Sinterklaas met de boot bij het Rodetorenplein
  • 15.00 – 16.00 uur: parade door de binnenstad
  • 14.30 – 17.30 uur: het Grote Sinterklaasfeest op het Grote Kerkplein

Sinterklaasintocht Stadshagen

Een weekje later, op zaterdag 25 november, brengt Sinterklaas een bezoekje aan Stadshagen. De Goedheiligman komt om 12.15 uur naar het haventje bij de Twistvlietbrug en loopt daarna mee in een optocht door de wijk met gezellige muziek van de Van Limburg Stirum Pietenband. Rond 14.00 uur komt het gezelschap aan in het winkelcentrum van Stadshagen, waar Sint een bezoekje brengt aan de winkeliers en de winnaars van de puzzeltocht een prijs overhandigt.

via GIPHY

Sinterklaasintocht Berkum

Natuurlijk staat ook Berkum op de planning, tevens op zaterdag 25 november (Sint krijgt het druk!). Hij komt dit jaar zelf naar wijkcentrum de Weijenbelt toe, waar vanaf 10.30 uur een groot Sinterklaasfeest plaatsvindt onder muzikale begeleiding van Juffr. Jannie. Dit jaar kunnen de kids verschillende spelletjes en activiteiten doen met de Pieten én is er een toffe kleurplatenwedstrijd.

Sinterklaasintocht Assendorp

Zet maar in je agenda: op zaterdag 25 november komt Sinterklaas ook nog eventjes naar Assendorp. Om 13.30 uur maakt de Sint z’n entree voor het Dominicanenklooster en na een rondje Assendorperstraat gaat de stoet rond de klok van 14.45 uur op het Assendorperplein samen met de kinderen op zoek naar het grote boek. Als klap op de pepernoot (uhh, vuurpijl) is er een toffe Pietendisco.

Sinterklaasintocht Zwolle-Zuid

Natuurlijk heeft de Sint ook nog tijd om op z’n paardje naar Zwolle-Zuid te galopperen. De Goedheiligman heeft ons ingefluisterd dat hij op zaterdag 25 november om 10.30 uur aankomt bij het grasveld achter Lidl. Voor die tijd zijn er al enkele Pieten aanwezig in het winkelcentrum en ook de Pietenband is vanaf 9.30 uur present en speelt swingende sinterklaasliedjes. Om 11.00 uur gaan de Sint en zijn Pieten naar Jena XL voor een warm welkom. Vanaf 11.30 uur kunnen alle kinderen in het winkelcentrum, aan de hand van een strippenkaart, een Pieten-spellenparcours doorlopen én mogen ze met Sinterklaas op de foto. Say pepernoot!

sinterklaas2015

Sinterklaasintocht Westenholte

Ook Westenholte staat op het programma van de Sint. Om zaterdag 25 november om 13.30 uur start de rondgang via de Weidesteenlaan. Daarna is er een pauze op het Petuniaplein waar de winkeliersvereniging de mooiste kleurplaat bekend zal maken. Vervolgens gaat de stoet via Westenhage naar het Anker, waar een vrolijke Pietendisco en toffe verrassingsoptredens zullen zijn. Ook kunnen de kids met de Sint op de foto, dus vergeet vooral je fototoestel niet.

Sinterklaasintocht Aa-landen

Ook Aa-landen doet gezellig mee: op 25 november start om 13.00 uur de intocht van de Sint vanaf wijkcentrum de Bolder. Aansluitend is er een feest in de Bolder, dus leg je party-outfit maar alvast klaar.

Iets vergeten?

Een intocht in Zwolle vergeten op te noemen? Trek dan aan onze mijter en wij vullen binnen no-time deze lijst aan.

Sinterklaas-optocht-Zwolle-wijken-2018

In deze wijken in Zwolle vindt de intocht van Sinterklaas 2018 plaats

Goed nieuws, want Sinterklaas komt ook in 2018 weer naar Zwolle! Natuurlijk komt de Goedheiligman sa...

adv.