Zwolle

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

In deze wijken in Zwolle vindt de intocht van Sinterklaas 2019 plaats

Door Hilke Vos 11 november 2019

Goed nieuws, want Sinterklaas komt ook in 2019 weer naar Zwolle! Natuurlijk komt de Goedheiligman samen met zijn Pieten naar het centrum voor de befaamde optocht, maar het feestelijke gezelschap doet tevens een hoop andere wijken in onze Hanzestad aan. Wij hebben voor je uitgezocht waar je om welke tijd moet zijn.

Intocht Sinterklaas 2019 centrum Zwolle

Organisator Stichting Evenementen Zwolle (SEZ) heeft weer een mooi programma in elkaar gezet voor zaterdag 16 november. Om 13.30 uur moet iedereen zich verzamelen op het Rodetorenplein voor het Grote Sinterklaasfeest. Volgens de organisatie kun je trouwens beter iets eerder komen, want er wordt grote drukte verwacht. Om 14.20 uur komt de Sint net als vorig jaar aan via het water en daarna volgt een parade door de stad. Tussendoor, om 14.00 uur, vindt nog een ‘waterspektakel’ plaats.

Foto | SEZ

Ook dit jaar zal de Sint verrast worden met een grote parade door de binnenstad, inclusief gave wagens, mascottes en sprookjesfiguren. De parade vertrekt om 15.00 uur vanaf de Buitenkant. Via de Vispoorterbrug, Thorbeckegracht, Diezepoorterbrug, Kerkstraat, Ter Pelkwijkstraat, Gasthuisplein, Oude Vismarkt, Korte Ademhalingssteeg komt Sinterklaas om 16.00 uur aan op het Grote Kerkplein. Tip van organisator Stichting Evenementen Zwolle (SEZ): kom op tijd om een goed plekje te zoeken, want het wordt druk!

Sinterklaasintocht Stadshagen

Een weekje later, op zaterdag 23 november, brengt Sinterklaas een bezoekje aan Stadshagen. Wie de Sint wil verwelkomen moet om 11.45 uur naar station Stadshagen komen (live meekijken kan ook!). Daarna loopt hij mee in een optocht door de wijk, al opent hij tussendoor ook nog ‘even’ het gloednieuwe pand van dierenartsenpraktijk Zwolle Zwartewaterland. Rond 14.00 uur komt de Sint aan in het winkelcentrum, waar hij feestelijk wordt onthaald. Goed om te weten: op zaterdag 30 november vindt er een Pietenparty plaats in het winkelcentrum van Stadshagen, klik hier voor meer info.

Sinterklaasintocht Berkum

Natuurlijk staat ook Berkum op de planning, tevens op zaterdag 23 november (Sint krijgt het druk!). Hij komt dit jaar zelf naar wijkcentrum de Weijenbelt toe, waar vanaf 10.30 uur een groot Sinterklaasfeest plaatsvindt. Kids kunnen een zelfgemaakte tekening of knutselwerkje meenemen voor Sint en zijn Pieten. Heel fijn: na afloop is er voor iedereen een cadeautje.

Sinterklaasintocht Assendorp

Zet maar in je agenda: op zaterdag 23 november 2019 komt Sinterklaas ook nog ‘eventjes’ naar Assendorp. Om 14.00 uur verwelkomen we de Goedheiligman met zijn Pieten bij het Dominicanenklooster en na een rondje Assendorperstraat (= handjes schudden!) komt de stoet rond 15.00 uur aan op het Assendorperplein, waar allerlei toffe activiteiten plaatsvinden.

Sinterklaasintocht Zwolle-Zuid

Natuurlijk heeft de Sint ook nog tijd om op z’n paardje naar Zwolle-Zuid te galopperen. Het feestelijke gezelschap komt op 23 november aan bij het park aan de Keucheniusware/Democratenlaan. Vanaf 9:30 uur is de Pietenband al in het winkelcentrum en speelt swingende sinterklaasliedjes. Na aankomst loopt Sinterklaas naar het podium en is er een kort en feestelijk programma, gevolgd door een letterjacht. Klik hier voor meer info.

Foto: indebuurt Zwolle

Sinterklaasintocht Aa-landen

Ook Aa-landen doet gezellig mee: op 23 november start om 13.00 uur de intocht van de Sint vanaf wijkcentrum de Bolder. Aansluitend is er een feest in de Bolder, dus leg je party-outfit maar alvast klaar. Vanaf 16.00 uur kun je in het winkelcentrum een selfie met Sint en Piet maken.

Sinterklaasintocht Westenholte

Ook Westenholte staat op het programma van de Sint, maar dan wéér een week later, namelijk op zaterdag 30 november. Na een rondgang langs de Weidesteenlaan zal de Goedheiligman – na een tussenstop op het Petuniaplein – arriveren bij Het Anker, waar allerlei toffe activiteiten plaatsvinden.

Sinterklaasintocht Holtenbroek

Ook in Holtenbroek vindt de aankomst van Sinterklaas en zijn Pieten plaats op zaterdag 30 november. De Goedheiligman zal om ongeveer 13.30 uur afmeren in de Prinses Margriethaven aan de Klooienberglaan. Het feestelijke gezelschap zal na aankomst samen met een pietenband vertrekken via een mooie route door de wijk richting het winkelcentrum. De Sint viert zijn feestje voor de kinderen van 3 tot 7 jaar in het wijkcentrum van 15:30 uur tot 16:30 uur. Ouders mogen tijdens de show buiten de zaal wachten. Kaartjes voor het Sinterklaasfeest zijn gratis op te halen in het wijkcentrum vanaf 25 november.

Sinterklaasintocht 2018
Foto: indebuurt Zwolle

Sinterklaasintocht Windesheim

Ook dit jaar komt Sinterklaas weer in Windesheim aan. De Sint wordt op 23 november om 13:00 uur verwacht op het veldje bij de kerk in Windesheim (Zwolle). Omdat Sinterklaas dol is op een feestje nodigt hij alle kinderen uit om gelijk na de intocht zijn verjaardag mee te vieren in het Dorpshuis de Molenkamp. Dit jaar wordt het feestje gevierd voor de kinderen van 0 tot ongeveer 10 jaar. Meld je kind(eren) aan vóór 17 november.

Iets vergeten?

Een intocht in Zwolle vergeten op te noemen? Trek dan aan onze mijter en wij vullen binnen no-time deze lijst aan.

weer-sinterklaasintocht-zwolle

Sinterklaasintocht 2019: dit wordt het weer in Zwolle

Paraplu, dikke sjaal of zonneklep? Zaterdag 16 november vindt de sinterklaasintocht 2019 plaats in Z...
Sinterklaasintocht 2018

Sinterklaasintocht 2019 in Zwolle: dit is de route door de stad

Wát kijken we allemaal uit naar het moment dat de Sint weer in het land is. Gelukkig hoeven we nog m...

adv.