5 x deze sinterklaasactiviteiten in Zwolle wil je niet missen

Door Hilke Vos 13 november 2017

Hij komt, hij komt: die lieve goede Sint. En dat vraagt om één maand plezier en activiteiten. Wat ga jij doen met Sinterklaas? De tofste dingen in Zwolle zetten wij voor je op een rijtje.

<< < Pagina 1 / 6 >
⟵ swipe swipe ⟶

Intocht in Zwolle

sinterklaas-zwolle
Foto | Stichting Evenementen Zwolle

Met stip op één, de intocht van Sinterklaas. Op zaterdag 18 november rond 14.20 uur in hartje centrum en een week later ook nog in een hoop andere Zwolse wijken. Een overzicht van alle intochten in de stad vind je hier.

Woezel en Pip – Op zoek naar de Rommelpiet!

woezel

Rommel de bommel, wat een gestommel! Wie zou dat toch zijn? Woezel & Pip zijn ook dit jaar weer in het theater te zien met een speciale sinterklaasvoorstelling, hoe leuk!  Samen met hun vriendjes Buurpoes, Molletje en hun ondeugende neefje Charlie gaan ze op zoek naar de Rommelpiet.

Hoewatwaar: de theatervoorstelling vindt plaats op zaterdag 2 december in Schouwburg Odeon om 14.00 uur en om 16.00 uur. Bestel hier je tickets.

Zwolse theaters theaters

Op aanvraag

Blijmarkt 25 (Schouwburg Odeon), Zwolle

Bekijk meer:theaters

De Mega Sint Show 2017

megasintshow

Leuk nieuws! Na het grote succes van afgelopen jaar is De Mega Sint Show dit jaar terug met een gloednieuwe show in Schouwburg Odeon. In deze toffe show staan Sinterklaas en de Youtube-idolen Love Piet, bekend van Pietenliefde, Meisjespiet en Party Piet Pablo, de populairste Piet bekend van Zwarte Pieten Stijl en De Pieten Sinterklaas Move, centraal.

Hoewatwaar: het sinterklaasspektakel vindt plaats op woensdag 29 november van 13.30 tot 18.00 uur in Schouwburg Odeon. Info over de show en tickets vind je hier.

Sint Nicolaasloop

sint-nicolaasloop-zwolle

Voor als je alle pepernoten eraf wilt trainen: je kunt je nu opgeven voor de Sint Nicolaasloop op zondag 26 november. Het parcours loopt via het mooie buitengebied aan de noordkant van Zwolle langs de wijken Berkum en AA-landen.

Hoewatwaar: de Sint Nicolaasloop vindt zondag 26 november plaats op Sportpark de Pelikaan. Inschrijven kan nog tot 20 november en kost 7,50 euro. Goed nieuws voor kinderen (of voor de ouders): de kidsrun (t/m 12 jaar) is gratis. Starttijden vind je hier.

Sinterklaasmuseum

sinterklaasmuseum-11-1-van-1-750x500
Foto | sinterklaasmuseum.com

Verscholen in een kelder onder de winkel van Meinesz & Bennesz vind je een unieke collectie over Sinterklaas. Met echt álles: beelden van Sinterklaas en Zwarte Piet in alle soorten en maten, boeken, tekeningen, poppen, snoepgoed en bisschopswijn (ja, echt!). Geen liefhebber van lang in een museum ronddwalen? Dan is het Sinterklaasmuseum de perfecte oplossing met een oppervlakte van slechts twaalf vierkante meter.

Hoewatwaar: de entree bedraagt 50 cent en de opbrengst gaat elk jaar rond 5 december naar het goede doel. Het museum is jaarrond open.

Meinesz & Bennesz feestartikelen

vandaag gesloten

Assendorperstraat 82 en 33, Zwolle

Bekijk meer:feestartikelen

What else?

Nog een toffe sinterklaasactiviteit vergeten op te noemen? Trek dan aan onze mijter en wij vullen binnen no-time het lijstje aan.

via GIPHY

<< < Pagina 1 / 6 >
⟵ swipe swipe ⟶