Zwolle

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Wonen op Zwols ‘eiland’: Voor dit unieke nieuwbouwproject kun jij je nu inschrijven

Aangeboden door Woonfabriek Zwolle 21 juni 2020

Ben je op zoek naar een huis op een rustige, groene plek? Dan is Woonproject de Kastanjetuin in Stadshagen echt een buitenkansje. Wonen in de stad, maar toch genieten van dorpse gezelligheid. Hier wil je samen oud worden. En raad eens, je kunt je vanaf vandaag inschrijven voor het project!

Aan de rand van Stadshagen, tussen het water en het groen, tegenover het winkelcentrum en Park de Stadshoeve, ligt een klein ‘eilandje’. In 1878 stond hier een boerderij waar door het boerenechtpaar een Kastanjeboom werd gepland. Dit inspireerde Cittanova en Ter Steege Bouw Vastgoed om een uniek woonproject op te zetten. De Kastanjetuin heeft veel groen en ruimte voor gemeenschappelijke voorzieningen, zoals een moestuin en een buurtbarbecue.

Landelijk wonen in de stad

De Kastanjetuin is een Waaranders-project en wordt eind 2021 opgeleverd. Het ontwerp van de Kastanjetuin doet eer aan de boerderijplaats van vroeger. Naast de plek waar schapen nu rustig grazen in het groen komen vijftig woningen in landelijke stijl: 2 royale tweekappers met stevige uitstraling, 16 extra brede rijwoningen, 11 huurwoningen en 21 zorgappartementen.

Tekst gaat verder onder de foto.

De Kastanjetuin in vogelvlucht | Ter Steege Bouw Vastgoed

Samen wonen

In de Kastanjetuin wonen mensen op leeftijd, met een beperking of zorgbehoefte, gezinnen, singles en koppels op een ongedwongen manier samen.”’Wij willen diversiteit en saamhorigheid stimuleren en proberen een woonomgeving te realiseren waar mensen naar elkaar omkijken”, vertelt Jan-Willem Kloosterboer van Ter Steeg Bouw Vastgoed.

Het project staat voor kleinschalige buurtschappen waarin zorg en wonen hand in hand gaan met de gedeelde ruimte. Waaranders biedt mantelzorgers de mogelijkheid dichtbij hun geliefden te wonen, net als ouders van kinderen met een beperking. Hoe fijn is dat!

Voldoende ruimte

Het nieuwe woonproject heeft een centrale parkeerplaats waardoor er om het huis meer plaats is om te spelen en je ongestoord kunt genieten van het groene uitzicht en grazende schaapjes. Want de dieren blijven in de Kastanjetuin! De wijk is ruim opgezet en de toekomstige buurtbewoners zorgen samen voor het bestaande groen. Er is ruimte voor spontane ontmoetingen, een moestuin, een buurtbarbecue, dagbesteding, een boek uitzoeken uit de gezamenlijke boekenkast of een boodschappenservice. Niets moet, alles kan!

Inschrijven

Benieuwd geworden naar dit unieke woonproject of wil je gelijk een plekje reserveren? Op de website vind je alle informatie die je nodig hebt en kun jij je inschrijven. Voor vragen kun je contact opnemen met de medewerkers van Woonfabriek Zwolle.

Zo gaan de woningen in De Kastanjetuin er ongeveer uit zien:


Deze bijdrage wordt je aangeboden door Woonfabriek Zwolle. Meer over Woonfabriek Zwolle ontdekken?

Woonfabriek Zwolle makelaars

Gesloten09:00 - 17:00

Assiesstraat 126, Zwolle

Bekijk meer:makelaars

adv.