Zwolle

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Dit bourgondische restaurant in Zwolle heeft één van de zonnigste terrassen

Aangeboden door Bokkers te Buiten 16 mei 2019

Bij Bokkers te Buiten kun je heerlijk decadent dineren, plat du jour eten, of je nu veganist bent of rekening moet houden met een dieet. Iedereen kan zich ‘te buiten’ gaan aan het heerlijke eten van chef Bokkers. Nu het zonnetje schijnt kun je op het terras bourgondisch genieten van een uitgebreide lunch of borrel. 

Uit de as van ZòXander rees Bokkers te Buiten. Het bourgondische restaurant is sinds de heropening alleen nog maar veelzijdiger geworden. ”Door de verbouwing hebben we nu letterlijk en figuurlijk meer ruimte. In de vorige keuken kon je nog niet eens met z’n tweeën staan, nu hebben we zelfs een extra meisje aangenomen,” vertelt Nicole van Sonsbeek, één van de eigenaren. De keuken is groter, ook de menukaart is een stuk uitgebreider dan voorheen. ZòXander richtte zich vooral op diner. Nu bereiden chefkok Martijn Bokker en souschef Linda de Jonge ook de lekkerste lunch- en borrelgerechten.

Zonnig terras

Moe van een middagje winkelen? Bokkers te Buiten bevindt zich aan de buitenkant van de binnenstad, op loopafstand van de winkels. Plof lekker neer op het zonnige terras en geniet van de rust met een Brugse Zot of goed glas wijn. Het ruime terras van Bokkers te Buiten is één van de zonnigste terrassen in Zwolle. Als je blijft zitten tot zonsondergang, en onder het genot van een lekker hapje en drankje vliegt de tijd, kun je de zon in het water van de Schuttevaerhaven zien zakken.

bokkers te buiten terras
Foto | indebuurt

Uitgebreid lunchen

Bij Bokkers te Buiten kun je van vrijdag t/m zondag lunchen van 12:00 tot een uur of 17:00. Op de uitgebreide lunchkaart staan heerlijke salade’s, soepen en verse broodjes. Jammm! Het broodje pulled beef, is niet te versmaden. Blijf daarna lekker zitten voor een lekker glaasje en geniet van het zonnetje op het terras. Eigenaar Nicole legt uit, ”Voorheen kon onze keuken na 16:00 de drukte niet meer aan, nu hebben we genoeg ruimte om mensen van vroeg op de middag tot laat in de avond te bedienen.”

Bij Bokkers te Buiten kun je vanaf 17:00 à la carte dineren. Ben je meer van een uitgebreide, warme lunch of vroeg diner, dan kan dat ook! Deze optie valt erg goed in de smaak, en niet alleen bij Zwollenaren vertelt Nicole: ”Een paar weken kwam er een Frans stel elke dag uitgebreid lunchen bij ons. Ze waren op vakantie in Zwolle en waren erg blij dat ze hier ook lekker konden lunchen op de Franse manier, met een lekker voorgerecht en hoofdgerecht.”

Meer lezen over dit Zwolse restaurant:

bokkers bewerkt

Yes! Dit restaurant is heropend in een totaal nieuw jasje

Het is je vast niet ontgaan afgelopen zomer (10 juli): de brand bij ZòXander! aan het Rodetorenplein...

Meer over Bokkers te Buiten ontdekken?

Bokkers te Buiten restaurants en horeca

Gesloten17:00 - 23:00

Rodetorenplein 16, Zwolle

Bekijk meer:restaurants en horeca

adv.