Zwolle

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Binnenkijken bij de gloednieuwe woning van familie de Vries: ‘Dankzij Veerman Makelaardij konden we er zo in’

Aangeboden door Veerman Makelaardij 25 juli 2019

Verhuizen kan best spannend zijn: het kopen van een nieuw huis, het verkopen van je vertrouwde plekkie… Met behulp van Veerman Makelaardij werd de (ver)koop van het huis van familie de Vries tot in de puntjes geregeld. 

Droomhuis

”We woonden in een rijtjeshuis aan de Tiendschuurstraat in Stadshagen, een heerlijke buurt met leuke contacten. We zijn met z’n zessen dus het huis werd simpelweg te klein. Eerst waren de kinderen nog te jong voor een verhuizing, maar toen dit huis op ons pad kwam was dat precies het juiste moment.” Het echtpaar kwam hun droomhuis tegen op Facebook en werden gelijk verliefd. ”Het is een heerlijk ruim huis, met veel licht en dichtbij alles. Het was gelijk een match!”

”Toen dacht ik, hoe gaat dat eigenlijk in zijn werk, een huis kopen?” vertelt Daniel de Vries. ”We fietsen wel vaker langs het kantoor Veerman en hebben toen gelijk een afspraak gemaakt.” Veerman Makelaardij heeft de oude woning van familie de Vries in verkoop genomen en deed de bemiddeling voor aankoop van de nieuwe woning van het gezin.

‘Over het kopen van mijn kleding doe ik langer’

Als zoete broodjes

”Het contact met Reinier ging heel natuurlijk en voelde vertrouwd. De huizen gaan tegenwoordig als zoete broodjes, helemaal met de komst van social media. Je moet er als de kippen bij zijn, als je even twijfelt is het huis al weg.” Gelukkig verliep dit bij familie de Vries allemaal snel vlekkeloos. ”Over het kopen van mijn kleding doe ik langer,” lacht Daniel. ”Op zaterdag zag ik het op Facebook, op dinsdag spraken we met Reinier en deden we gelijk een bod.”

”Juist omdat het zo snel gaat, is het heel prettig dat er iemand is die kennis van zaken heeft. Je hebt iemand nodig die je vertrouwt, die de wijk en de concurrentie kent en nuchter kan meedenken. Ik kan me er over verbazen dat sommige mensen het allemaal zelf regelen. Iedere keus die je maakt heeft een financieel gevolg, dat realiseer je niet altijd. Een emotioneel bod is snel gemaakt!”

‘Uiteindelijk kregen we het huis voor minder geld dan wanneer we zonder tussenkomst van Reinier een bod hadden uitgebracht’

Reinier Veerman voor het oude huis van familie de Vries | Eigen beeld

Vertrouwen

Zo ging dat bij familie de Vries gelukkig niet! ”Ik had een prijs in mijn hoofd en Reinier durfde te zeggen, ‘Jullie krijgen dit huis, maar dat gaan we er niet voor betalen.’ Hij gaf ons een ander advies over het uit te brengen bod en wij hadden genoeg vertrouwen in hem om met hem mee te gaan. Uiteindelijk ging de verkoper akkoord met ons bod en kregen we het huis voor minder geld dan wanneer we vanuit onze emotie en zonder tussenkomst van Reinier een bod hadden uitgebracht. Dankzij Veerman Makelaardij konden we er zo in!”

Zo verkocht

Reinier Veerman regelde namelijk ook de verkoop van hun oude huis. En dat was zo verkocht! ”Op tien april hadden we een kijkdag, geheel georganiseerd door Veerman, op 11 april was het huis verkocht. Hier hebben we zelf totaal geen omkijken naar gehad, wat ideaal was aangezien we op vakantie gingen. Reinier heeft iedereen rondgeleid, de schriftelijke afhandeling gedaan en alles met de taxateur afgehandeld. Bij vragen of twijfels konden we via Whatsapp altijd even snel overleggen, dat was ideaal!”

Uiteindelijk kregen we zes biedingen, het hoogste bod gaf me geen goed gevoel. Reinier had dat gevoel ook gehad en had al het één en ander uitgezocht bij de potentiële koper. Het was fijn dat hij met me meedacht en de risico’s weg nam. Het was ons eerste koophuis samen, daar zit wel een bepaalde emotionele waarde aan. Reinier begreep dit en voelde ons goed aan. Je huis is toch een groot deel van je leven!”

Benieuwd hoe het droomhuis van familie de Vries er uit ziet?

Foto | Eigen beeld familie de Vries
Foto | Eigen beeld familie de Vries
Foto | Eigen beeld familie de Vries
Foto | Eigen beeld familie de Vries
Foto | Eigen beeld familie de Vries
Foto | Eigen beeld familie de Vries

Meer over Veerman Makelaardij ontdekken?

Veerman Makelaardij makelaars

Frankhuizerallee 2, Zwolle

Bekijk meer:makelaars

adv.