Bijzonder Zwols plekje: Winkelcafé Engel is niet zomaar een winkel en café in één

Aangeboden door Engel Winkelcafé 4 december 2018

Vaak zitten ze een klein beetje verstopt: die écht bijzondere plekjes in Zwolle waar alleen locals zitten. Maar dit (h)eerlijke pareltje vind je gewoon aan de Grote Markt. Winkelcafé Engel is een knusse plek midden in de Zwolse binnenstad waar je verwend wordt met biologische en lokale ontbijtjes, lunches, taartjes en drankjes. 

Winkelcafé Engel is een van de weinige plekken in Zwolle waar je écht vroeg in de ochtend (8.00) al van een lekker versgemaakt ontbijtje kunt genieten, terwijl jij rustig aan je (werk)dag begint. Heerlijk, zo is vroeg opstaan helemaal geen straf. Maar dat niet alleen, je vindt er ook hebberigmakende artikelen met een mooi verhaal of goede achtergrond.

[Tekst gaat verder onder foto]Engel_Winkel overzicht 1000x750px_2987 (1)

(H)eerlijk en dagvers

Alles wat je bij Winkelcafé Engel is veelal biologisch en de producten zijn van lokale of kleine ondernemers. Van lokale zuivel en kaas tot superlekkere koffie uit de Dominicaanse Republiek rechtstreeks vanaf de boer. Henk, eigenaar Winkelcafé Engel: “We werken met dagverse producten en kiezen voor unieke en kleinschalige ondernemers met bijzondere aandacht voor smaak, waar het vandaan komt en hoe het wordt gemaakt. Hierdoor kunnen we ook goed inspelen als je een allergie of specifieke wens hebt. Gluten of lactose arm, veganistisch, suikervrij? We hebben altijd wel iets in de koelkast en maken het graag voor je.”

[Tekst gaat verder onder foto]

engel zwolle (1)
Foto: Winkelcafé Engel

Hebberigmakende artikelen met een mooi verhaal

En wanneer je je buikje hebt rondgegeten met al die (h)eerlijkheden, kun je ook nog even shoppen zonder je schuldig te voelen. Ze verkopen namelijk ook  artikelen met een mooi verhaal of goede achtergrond. Deze unieke producten zijn fairtrade, gerecycled, handgemaakt door bijvoorbeeld mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt. “Wij (vooral Arno) zijn altijd op zoek naar de mooiste Engel-artikelen. Zo hebben we prachtige Klippan dekens die helemaal van 100% wol zijn en zonder chemische stoffen zijn gekleurd, producten gemaakt door de dagbesteding, zoals onze Engel kaarsen en de kleurrijke vogelhuisjes, sokken gemaakt van oude visnetten (deel hiervan gaat naar Sea Shepherd, zij rammen walvisschepen en beschermen wereldwijd het leven in zee) en dier- en milieuvriendelijke schapenvachten van Texelse schapen”, laat Henk ons weten.

[Tekst gaat verder onder foto]

Engelwinkelcafe140-768x1024 (1)
Arno van Winkelcafé Engel

Behoud van het regenwoud

Maar dit is niet het enige mooie wat ze doen. Ze dragen ook nog eens 5% van de winkelomzet af aan Work With Nature. Zij zetten zich in voor het behoud van het regenwoud in Costa Rica. “Onwijs goed en belangrijk werk, aangezien het regenwoud binnen tien jaar dreigt te verdwijnen door houtkap en oprukkende oliepalm- en bananenplantages.”

[Tekst gaat verder onder foto]

winkelcafe (1)
Foto: Winkelcafé Engel

Tof! Bij Engel vind je dus gegarandeerd een origineel en goed cadeau, én is – wat ons betreft- een bijzonder plekje in Zwolle om lekker te ontbijten en lunchen. De ideale plek dus om je sinterklaas- en kerstcadeautjes te scoren. Heb je er gelijk een mooi verhaal bij te vertellen.


Meer over Engel Winkelcafé ontdekken?

Engel Winkelcafé cafés

Nu gesloten08:00 - 17:30

Grote Markt 3, Zwolle

Bekijk meer:cafés

adv.