Zwolle

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Zwolse watertoren aan de Turfmarkt krijgt Erfgoedprijs

Door Hilke Vos 19 juni 2019

Goed nieuws! Nijhuis Bouw uit Rijssen en 19 Het Atelier Architecten krijgen de Erfgoedprijs Zwolle-Kampen 2019, voor de bouw van de Zwolse watertoren aan de Turfmarkt. De prijs wordt in september uitgereikt door de gemeenten Zwolle en Kampen.

Nijhuis Bouw en 19 Het Atelier Architecten bouwden met veel zorg en aandacht voor de geschiedenis de watertoren aan de Turfmarkt om tot een nieuw icoon voor de stad met appartementen. Aan en op de romp werd o.a. een nieuwe omhulling gerealiseerd, die herinnert aan de latere schil, inclusief het bekende groenkoperen meerzijdige puntdak.

Eervolle vermelding

Een eervolle vermelding is er voor IJsselheem en stichting Vrienden Theodorakapel vanwege het behoud en de herbestemming van de Theodorakapel in de Kamperpoort. Ook Brandweer IJsselland krijgt een eervolle vermelding vanwege het accuraat optreden bij monumentbranden.

Wat is de Erfgoedprijs Zwolle-Kampen?

Sinds 2008 hebben de gemeenten Kampen en Zwolle een gezamenlijke erfgoedprijs. Dit is een prijs, namens beide gemeenten, als waardering voor de inzet van het restaureren, beheren en in stand houden van cultuurhistorisch erfgoed. Ieder jaar wordt de prijs uitgereikt, afwisselend in Zwolle en Kampen. Aan de prijs is een oorkonde en een geldbedrag van duizend euro verbonden.

Binnenkijker Sanne watertoren

Binnenkijken bij Sanne in de Zwolse watertoren: ‘Met dit uitzicht heb ik geen tv meer nodig!’

Wonen in de oude watertoren van Zwolle. Voor de 26-jarige Sanne uit Zwolle is het werkelijkheid. Afg...
watertoren zwolle

De állereerste sneak peek in de Zwolse watertoren (video)

We kennen natúúrlijk allemaal de watertoren op de Turfmarkt. In 1892 gebouwd voor de verbetering van...

Meer over

Nieuws

adv.