Zwolle

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Zwolle heeft de beste parkeergarage van Nederland

Door Robin Van Rossum 20 november 2020

De beste parkeergarage van Nederland vind je gewoon in Zwolle! De ANWB beoordeelde veertig parkeergarages in twintig Nederlandse steden, en met een 9 als eindbeoordeling is het Katwolderplein de winnaar.

Om de parkeergarages te vergelijken, keek de ANWB bijvoorbeeld naar de breedte en lengte van de parkeervakken, de obstakels om te parkeren (bijvoorbeeld pilaren) en naar de veiligheid voor voetgangers.

Katwolderplein

En op al die punten komt het Katwolderplein in Zwolle (gelegen vlak naast bioscoop Pathé) dus het best uit de test. Het Katwolderplein krijgt een 10 voor de grootte en het gemak van de parkeervakken én een 10 voor ‘sfeer en extra’s’, zoals een gratis toilet. Ook de in- en uitrit (9,25) en de veiligheidsmaatregelen voor voetgangers (9) krijgen hoge cijfers. De ANWB is ook enthousiast ook het dak van de parkeergarage: dat bestaat bijvoorbeeld deels uit zonnepanelen.

Op plaats 2 eindigt een parkeergarage in Breda, met een 8,6 als eindcijfer. Plaats 3 is voor een parkeergarage in Leiden, met een 8,5.

Maagjesbolwerk

Behalve het Katwolderplein is er nog een parkeergarage meegenomen in de test: het Q-Park Maagjesbolwerk. Deze parkeergarage komt er iets minder goed van af dan het Katwolderplein, met een 6,3 als eindcijfer. De routing en verkeerstekens scoren het hoogst (8), gevolgd door de obstakels en hellingen (7,5) en de grootte en het gemak van de parkeervakken (7). De in- en uitrit wordt het minst goed beoordeeld, met een 5,25.

Onderaan de lijst

Van de veertig Nederlandse parkeergarages scoren De Markthof in Den Haag en De Rozet in Arnhem het laagst. Zij krijgen respectievelijk een 2,4 en 2,3. De ANWB omschrijft De Rozet als ‘een verouderde parkeergarage met smalle, steile taluds, krappe bochten en gevaarlijke plekken voor voetgangers’.

Lees ook:

IJsselhallen

Hier komt de opvolger van de IJsselhallen te staan

De opvolger van de IJsselhallen komt, als het aan de gemeente Zwolle ligt, niet ver van de huidige p...
eetcafe de kleine

Nieuw: bij deze Zwolse restaurants kun je nu ook bestellen

De horeca is dicht, maar we hoeven de Zwolse restaurants niet te missen! Op Thuisbezorgd.nl vind je ...
Militairen

Zwollenaren bezorgd: wat zijn toch die harde dreunen in de avond?

Heb je ze ook gehoord, die harde dreunen in Zwolle? Op Twitter vragen Zwollenaren zich af waar die h...

Meer over

Nieuws

adv.