Zoveel miljonairs wonen er in Zwolle

Door Mandy Veenstra 13 september 2017

Oké, vergeleken met Laren, Blaricum en Wassenaar stelt het niet zoveel voor, maar toch… Hoeveel miljonairs wonen er eigenlijk in Zwolle? Uit cijfers van het CBS blijkt dat minder dan één procent van de Zwolse huishoudens een vermogen heeft van meer dan een miljoen.

Zwolle telt 56.699 huishoudens, waarvan maar 0.8% een bankrekening heeft met zes nullen (gemeten op 1 januari 2015). Dat zijn dus ongeveer 453 huishoudens in Zwolle die het meer dan dik voor elkaar hebben. Even vergelijken dan maar: in Laren is dat 10,3 procent, Bloemendaal en Blaricum allebei 9,8 procent en Wassenaar 8,7 procent. We komen dus nog niet eens in de buurt.


via GIPHY

Deze banen

Denk je nu, ik wil ook wel miljonair worden? Dan moet je in de handel, financiële en zakelijke dienstverlening of – jawel – de landbouw gaan werken. Veel Nederlandse miljonairs komen uit de agrarische sector en hebben een melkveebedrijf. Zie je koeien melken niet zo zitten, overweeg dan om tandarts te worden. Want volgens het CBS werken miljonairs in de zorg vaak in specialisten- en tandartspraktijken. Ook zijn er veel rijke mensen actief in de zakelijke dienstverlening. Bijvoorbeeld advocatenkantoren. Wellicht vind jij hier ook wel een dikke baan en kan je een van deze paleisjes aanschaffen. 

Goede investering

Overigens, mochten er miljonairs tussen zitten die niet zo goed weten wat ze met hun geld moeten doen, wij hebben nog wel een wensenlijstje. Misschien een mooie investering?

Foutje gezien?

Lees mee en reageer!

Reactie