Zwolle

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Storm Dennis en wellicht een vlok sneeuw: dit zijn de weersverwachtingen

Door Hilke Vos 11 februari 2020

Van Ciara naar Dennis: de volgende storm dient zich alweer aan. Ook komend weekend is er kans op stevige windstoten, meldt RTL Nieuws. En dan zijn we er nog niet, want volgens de voorspellingen zou Zwolle donderdag wel ’s een winterwonderland kunnen worden.

Oké, eerst de storm. Tot en met donderdag blijft het onstuimig met geregeld winterse buien. Daarna wordt het even iets rustiger en schiet de temperatuur omhoog (lees: 12 graden in Zwolle zaterdag). Toch neemt in het weekend de kans op buien weer toe, met zondag waarschijnlijk storm Dennis.

“De kans is groot dat we aankomende zondag 16 februari met zware windstoten te maken krijgen”, vertelt Jaco van Wezel, meteoroloog van Weeronline. “De storm komt vanuit de oostkust van de Verenigde Staten, trekt richting IJsland en gaat door naar Groot-Brittannië. In het laatstgenoemde land hebben ze de storm de naam Dennis gegeven, maar of deze zondag ook naar Nederland komt en in welke mate is nog onzeker.”

Benieuwd hoe hard het in Zwolle waait? Check het hier. Bron: RTL Nieuws

Kans op sneeuw

Storm in Zwolle: check. Sneeuw? Misschien op donderdag, want vooral in het oosten en noordoosten is dan kans op winters weer. Het lijkt er in ieder geval op dat donderdag meer sneeuwvlokken gaan vallen dan de hele winter bij elkaar, meldt De Stentor. Vanuit het zuidwesten trekken donkere wolken het land in en naast regen is er ook kans op (natte) sneeuw. Het zal niet vriezen, maar het smelten van sneeuw zorgt ervoor dat de temperatuur gaat dalen. Zolang de sneeuw op de grond valt wordt de temperatuur vanzelf nul graden en blijft de sneeuw dus liggen. Wij zijn benieuwd!
winterstorm in zwolle

Dit zijn volgens jullie leuke namen voor de volgende winterstorm

Van Ciara naar Dennis: de volgende storm dient zich alweer aan. Ook komend weekend is weer kans op s...
boom-op-weg

Storm op komst! Zo kun je storm- en waterschade melden in Zwolle

Oei! Aankomend weekend gaat het flink stormen in Nederland. Ook in Zwolle. De storm heeft voor het e...
storm-zwolle

Storm Ciara in Zwolle: dit is de schade in foto’s

Het stormt in Zwolle en niet zo’n beetje ook. Ciara – de eerste storm met een naam die over ons land...

Meer over

Nieuws Weer

adv.