Zwolle

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Onstuimig weer op komst: ‘Veel wind én warmere temperaturen verwacht’

Door Maaike van der Ploeg 21 oktober 2020

Op deze onstuimige dag, met zelfs een kleine kans op een storm, wil je het liefst binnenblijven. Pantoffels, dekentje en een warm drankje: dit zijn dan ook de belangrijkste ingrediënten van woensdag 21 oktober. Zoals meteoroloog Yannick Dammen van Weeronline zegt: “Het is gewoon herfst.”

“In de ochtend is het bewolkt en regent het op veel plaatsen. In de loop van de middag en avond wordt het onstuimig”, verwacht de weerexpert.

Vooral harde windstoten in de kustgebieden

Yannick vertelt aan indebuurt dat het vooral in de kustgebieden flink gaat waaien. “Aan de kust kun je wel windstoten van tachtig tot honderd kilometer per uur verwachten. Landinwaarts is het een stuk rustiger.” Moeten de kustgebieden zich klaarmaken voor een storm? Yannick: “Als het een uur flink blijft doorwaaien met windkracht negen, dan kunnen we spreken van een officiële storm. Ik verwacht dit eerlijk gezegd niet, misschien heel eventjes aan de noordwestkust.”

Vanwege de zware windstoten heeft het KNMI voor de middag en avond van woensdag 21 oktober code geel afgegeven voor de kustgebieden. In Zwolle zitten we dus (voorlopig) safe.

Wel warme temperaturen

Opvallend is dat de temperaturen vandaag hoger zijn dan normaal. “De stevige wind blaast veel warme lucht over ons land, waardoor het zacht weer is met een maximumtemperatuur van 17 graden in het noordelijk kustgebied tot 21 graden in het zuidoosten.” Wat kunnen we voor de rest van de week verwachten? Yannick: “Het onstuimige weer is alleen woensdag, alhoewel het komende dagen wel stevig blijft doorwaaien.”

 

Zwolle Weer

 

Lees ook:

Mysterie: dit is waarom de Sassenpoort blauw kleurt

Niet gek opkijken als je de Sassenpoort blauw verlicht ziet. Tot zaterdag 24 oktober kleuren onder a...

Ah nee! Sally O’Briens verdwijnt uit Zwolle

Sally O'Briens gaat verdwijnen uit Zwolle. De geliefde Ierse pub is verkocht aan een andere horeca-o...

Zwolse Lisette is in de running voor beste gastvrouw van Nederland

De Zwollenaar Lisette Fredriks (26) is finalist van de Nationale Hennessy Gastvrijheidsprijs 2020. H...

Drie dagen geen boodschappen doen: wij geven een HelloFresh pakket naar keuze weg

Tot en met dinsdag 27 oktober maak je bij indebuurt Zwolle kans om één van de vijf HelloFresh-tegoed...

Meer over

Nieuws Weer

adv.